ICTWEEK Özbekistan'da düzenlendi

Taşkent’te düzenlenen, ICTWEEK’te yeni nesil teknolojilere dair pek çok ele alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te 24-27 Ekim tarihleri arasında ICTWEEK düzenlendi. Etkinlik kapsamında dış kaynak forumuna, Özbekistan Cumhuriyeti Dijital Teknolojiler Bakanı Sherzod Shermatov da katıldı.

Shermatov, “Aralarında ABD, Avrupa ve gelişmiş Asya ülkelerinin olduğu birçok ülkeyi ziyaret ettik. Günümüzde dünyada pek çok şirket, maliyetlerini düşürerek rekabet güçlerini artırmayı düşünüyor ve bunun için dış kaynak kullanmayı değerlendiriyor. Ancak akıllarına ilk olarak Hindistan ve Filipinler gibi ülkeler geliyor. Biz ise bugün burada, Özbekistan'ın işletmeniz için en iyi değeri sunduğunun mesajını paylaşmak istiyoruz. Büyüyen bir nüfusumuz var. Ülkemizde eğitime ilgi ve yatırım çok yüksek. Dolayısıyla hem nitelik ve nicelik açısından, işinizi bizimle büyütmenize yardımcı olacağız” dedi.

Özbekistan Dış Kaynak Forumu’nda “Özbekistan: BT Dış Kaynak Kullanımı için Bir Merkez” başlıklı bir sunum yapan IT Park Özbekistan Genel Müdürü Farhod Ibrahimov, “IT Park bu yıldan itibaren iki ana hedefe odaklanıyor: Yerel şirketlerin uluslararası pazara açılmasını desteklemek ve yabancı şirketleri Özbekistan'a çekmek. Şirketler, kapsamlı bir ayrıcalıklı hizmet paketini temsil eden ‘Hepsi bir arada’ programına erişebiliyor. Program; kurumsal özel bir yönetici, 24 saat destek hizmeti, personel alımında destek, altyapı, hukuk, muhasebe ve bankacılık hizmetlerinin yanı sıra kesintisiz internet erişimini içeriyor. Tüm IT Park sakinleri, her türlü kurumlar vergisinden muaf ve yalnızca yüzde 7,5 oranında imtiyazlı gelir vergisi ödüyor. Özbekistan şu anda bu konuda dünyanın en cazip ülkesi olabilir” ifadelerini kullandı.

Özbekistan Dış Kaynak Forumu’nun diğer katılımcıları arasında girişimci ve danışman Andrew Wrobel, UNIDO Kore Başkanı Maengho Shin, Dünya Bankası Kıdemli Operasyon Direktörü Sandra Sargent, Ejada Systems COO’su Ahmed Atif Bashir, Revotech CEO'su Nodir Turdimatov, Analytec CEO'su, VMoney CTO'su ve Amfora CTO'su Cenk Göktürk’ün yanı sıra, Proje Dükkanı CEO’su Ali Cenk Gülce yer aldı.

Etiketler ICTWEEK özbekistan