İçişleri Bakanlığı Pakistan’a destek için valiliklere genelge gönderdi

İçişleri Bakanlığı sel felaketinin yaşandığı Pakistan’a yardım kampanyası kapsamında valiliklere genelge gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı koordinasyonunda muson yağmurları dolayısıyla sel afeti yaşanan Pakistan’a başlatılan insani yardım kampanyası için valiliklere genelge gönderildi.

‘10 BİN ÇADIR, 50 BİN GIDA KOLİSİ GÖNDERİLİYOR’

Sel dolayısıyla binin üzerinde insanın vefat ettiği, 1.1 milyon evin hasar gördüğü, 800 bine yakın hayvanın hayatını kaybettiği Pakistan’a yardım kampanyası başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hava köprüsü kurulan bölgeye, ilk etapta 10 bin adet çadır, 50 bin gıda kolisi, hijyen ve bebek malzemesinden oluşan yardım gönderiliyor” denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve STK temsilcilerinin bölgeye yaptığı ziyaret sonrası tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda insani yardımların hızlandığı belirtilen açıklamada, “AFAD koordinasyonunda başlatılan insani yardım kampanya için 81 Valiliğine de genelge gönderildi. Genelge kapsamında valiliklerden gelen ayni yardımlar, AFAD il müdürlüklerince koordine edilerek selden etkilenen bölgelere gönderilecek” ifadeleri kaydedildi. (HABER MERKEZİ)