İçişleri Bakanı: Yunanistan'da batan teknede en az 350 Pakistanlı vardı

Pakistan İçişleri Bakanı Sanaullah, Mora Yarımadası'nda batan mülteci teknesinde 700'den fazla kişi olduğunu, bu kişilerin en az 350'sinin Pakistanlı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, 14 Haziran'da Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nda batan mülteci teknesi hakkında açıklama yaptı. Sanaullah, batan balıkçı teknesinde en az 350 Pakistanlının olduğu bilgisini paylaştı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, konuya ilişkin bugün bir açıklama yapan Pakistan İçişleri Bakanı Sanaullah, olayla ilgili sorumluluğu bulunan insan kaçakçılarını gözaltına almaya ve yargı önüne çıkarmaya söz verdi.

'ÜST DÜZEY BİR İNCELEME YÜRÜTÜYORUZ'

Pakistan Parlamentosu'nda konuşan Sanaullah, 400 kişi kapasiteli teknede olay anında 700'ün üzerinde insan olduğunu belirtti. Bakan, toplam 281 Pakistanlı ailenin yardım istemek için hükümet ile iletişime geçtiğini anlattı.  Bakanın açıklamasına göre, 193 Pakistanlı aile de tekne kazasında ölenlerin kimliğinin tespit edilebilmesi için DNA testi yaptırdı. 

Ülkedeki hukuki süreç hakkında da bilgi paylaşan Pakistan İçişleri Bakanı, insan kaçakçılığı olayında dahli olan şüphelilerin kimliğinin belirlenmesi ve söz konusu kişilerin gözaltına alınıp tutuklanması için 'üst düzey bir' inceleme yürütüldüğünü söyledi. Bakan, benzer davalarda mahkumiyeti garanti altına alacak ve yasal boşlukları giderecek yasa değişiklikleri üzerinde çalıştıklarını da açıkladı.

Ne olmuştu?

Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nda bulunan Navarin'den 47 deniz mili uzaklıktaki uluslararası sularda 14 Haziran'da mültrecileri taşıyan balıkçı teknesi alabora olmuştu. Balıkçı teknesinde bulunan 104 kişi kurtarılarak Kalamata Limanı'na getirilmiş, olayın ardından yürütülen çalışmalarda 82 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Sivil toplum kuruluşu Alarm Phone'a göre teknede yaklaşık 700 kişi bulunuyordu. (DIŞ HABERLER)