İBB'den 'Kadının Gücü Var' etkinlikleri

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği "Kadının Gücü Var" etkinlikleri başladı. Etkinlikler, 11 Aralık'a kadar devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” için “Kadının Gücü Var” etkinlikleri düzenliyor. Etkinlikler, 25 Kasım-11 Aralık tarihleri arasında İBB kültür merkezlerinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Nuran Yıldız, Ceyda Düvenci, Ece Sükan, Ece Üner, Ayşegül Aldinç, Nefise Karatay, Gonca Vuslateri, Nilgün Belgün, Asuman Dabak, Pelin Batu, Başak Cankeş, Canan Anderson, Cansu Canan, Ayşe Sucu, Aylin Aslım, Aslı Şafak, Suzan Kardeş, Ziynet Sali, Aydilge, Gökçe, Şenay Lambaoğlu, Hale Caneroğlu, Atiye, Tuğba Yurt, Aynur Aydın, Hande Ünsal, Ece Mumay, Yeşim Salkım, Yonca Evcimik, Zeynep Başkan, Ezgi Eyüboğlu, Tuğçe Kandemir ve daha pek çok ismin katılacağı toplam 155 etkinlik, kadın gücüne dikkat çekmek üzere düzenlenecek. 

'ÖZ SAVUNMA ATÖLYESİ', 'YARATICI TERAPİ ATÖLYELERİ', 'İKİ LAFIN BELİ' SÖYLEŞİLERİ YAPILACAK

“Kadının Gücü Var” etkinlikleri arasında, “Öz Savunma Atölyesi”, “Sanatla Terapi Atölyeleri”, “Yaratıcı Drama Atölyeleri”, “İstanbul Vakfı ile Büyüt Hayallerini”, psikologlar eşliğinde “Kendini İyi Hisset”, ünlü isimlerle “İki Lafın Beli” söyleşileri, kadın sağlığıyla ilgili bilgiler, kadın müzisyenlerin yer aldığı konserler, kadın temalı tiyatro oyunları ve sinema filmleri, medya ve edebiyat dünyasından gazeteci kadınlar ve yazarlarla söyleşiler yer alıyor. Etkinlikler kapsamında izleyiciyle buluşacak oyunlar arasında ise DasDas’ın “Dünya Yerinden Oynar”, Defne Kayalar ve Engin Hepileri’nin başrollerinde olduğu “Anne” ve Nazan Kesal’ın rol aldığı “Yaralarım Aşktandır” bulunuyor. 

25 Kasım-11 Aralık tarihleri arasında İBB kültür merkezlerinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek “Kadının Gücü Var” programına İBB Kültür Sanat sosyal medya hesapları ve www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)