İBB'den Bayraktar'a yanıt: Nefreti toplumu kutuplaştırmak için kullanıyor

İBB, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın, Ekrem İmamoğlu'na sözlerine tepki gösterdi: "İçindeki kin ve nefreti toplumu kutuplaştırmak için kullanıyor."

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın, Ekrem İmamoğlu'na yönelik, "Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak" sözlerine yanıt verdi.

İBB'den yapılan açıklamada, Bayraktar'ın sözleriyle ilgili hukuki sürecin başlatılacağı belirtilirken, "Ramazan ayında bile iftira ve kumpastan geri durmayanların, bayramda da aynı kötülüklere devam etmesine şaşırmıyoruz. Bu şahıs ve benzerleri sosyal medyada dezenformasyon yaparak, içindeki kin ve nefreti toplumu kutuplaştırmak için kullanıyor. Bu millet sizin kötü aklınıza 31 Mart’ta dersini verdi, vermeye de devam edecektir" denildi.

'HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK'

İBB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şu şekilde: "Haluk Bayraktar isimli kişinin sosyal medya platformu X paylaşımında İBB ve Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik yalan ve iftiralara yer verildiği görülmüştür. Haluk Bayraktar isimli kullanıcı hakkında, bu asılsız iddialarından dolayı, hem kişisel hem de kurumsal hukuki süreç başlatılacaktır.

Ramazan ayında bile iftira ve kumpastan geri durmayanların, bayramda da aynı kötülüklere devam etmesine şaşırmıyoruz. Bu şahıs ve benzerleri sosyal medyada dezenformasyon yaparak, içindeki kin ve nefreti toplumu kutuplaştırmak için kullanıyor. Bu millet sizin kötü aklınıza 31 Mart’ta dersini verdi, vermeye de devam edecektir."

BAYRAKTAR NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın ağabeyi olan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İsrail'e jet yakıtı sattıkları iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak, "Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak" ifadelerini kullandı.

 

(HABER MERKEZİ)