İBB sergisine soruşturma açtırtan Kürşat Mican'ın suç albümü

Artİstanbul sergisi hakkında suç duyurusunda bulunup 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik'ten soruşturma açılmasını sağlayan Kürşat Mican 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik'ten ceza almış.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yesevi Alperenler Teşkilatı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Mican'ın suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 22 Haziran'da Artİstanbul Feshane'de açtığı ‘Ortadan Başlamak' adlı sergiye halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan soruşturma açtı. 10haber.net'ten Olkan Özyurt'un haberine göre suç işlediği gerekçesiyle sık sık gündeme gelen Kürşat Mican'ın kendisi de 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan bir yıl hapis cezası almış. 

Olkan Özyurt'un haberinin ilgili kısmı şöyle: 

(Kürşat Mican) Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı olarak 20 Temmuz 2017’de Beyoğlu’ndaki Neve Şalom Sinagogu’na saldırdığı için yargılanıp ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan bir yıl hapis cezası almış bir isim. Ki bu cezayı alması sonrasında Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı bir açıklama yapıyor ve “21 Ekim 2018 tarihinde görevden alınan Kürşat Mican’ın yukarıda belirtilen tarihten itibaren vakfımız ile hiçbir bir bağı ve alakası kalmamıştır. Belirtilen tarihten itibaren Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanımız Sayın Nail Gün’dür” diyor.

Mican’ın tek suçu ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ değil. 2016’da İstanbul’da düzenlenmesi planlanan bir eyleme (LGBT) yönelik yaptığı açıklama nedeniyle de yargılanmış  ve ‘halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan ceza almış.

1982 doğumlu Mican aslında siyasi bir kişilik. 14 yaşında Nizam-ı Alem Ocaklar’ıyla tanışmış. Büyük Birlik Partisi Eminönü Gençlik Kolları temsilciliği, iki dönem İstanbul Alperen Ocakları Bölge sorumluluğu, üç yıl Alperen Ocakları Pendik ilçe başkanlığı, dört yıl Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı ve iki yıl Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüş.

2018’de Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı görevinden alınsa da 2020 yılında Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) olağan kongresinde BBP Genel Başkanı olmak için adaylığını koyuyor. Fakat BBP kongre öncesinde Mican’ın partiden ihraç edilmesi için Disiplin Kurulu’na sevk ediyor. Sevk sebebine de Mican’ın 2018’de BBP Genel Başkan Mustafa Destici’ye hakaret etmesi.

Kürşat Mican silaha aşina bir isim. 2005’ten iki haber. Biri Hürriyet diğeri Sabah arşivinden. Hürriyet haberi ‘Kurtlar Vadisi’ne özenip, sekiz gün işkence yaptılar’ diye vermiş, Sabah ‘Kurtlar Vadisi ‘örnek’ oldu’ diye yayınlamış.

Haber şu: “Bayrampaşa’daki işyerinden silah zoruyla kaçırdıkları Zübeyir Temurtaş’a sekiz gün boyunca korkunç işkenceler yapan ve ailesinden fidye isteyen beş çete üyesi, kendilerine yardım ve yataklık yapan yedi kişiyle birlikte yakalandı. Zübeyir Temurtaş’ın ağabeyi Hacıbey Temurtaş’ın şikâyeti üzerine harekete geçen İstanbul Asayiş Şube Gasp Büro ekipleri, çete üyelerini 10 gün takibe aldı. Temurtaş’ın rehin tutulduğu evi de belirleyen polis, Hacıbey Temurtaş’tan çete üyeleriyle anlaşmasını istedi. ‘Polat’ lakaplı çete lideri Kürşat Mican (23) 27 Mayıs günü fidyeyi almak için geldiği Bahçelievler’de polis tarafından yakalandı. Rehin işadamını kurtaran polis, aynı gün Fatih, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Üsküdar’da eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda, beş çete üyesiyle kendilerine yardım ve yataklık yapan yedi kişiyi gözaltına aldı. Çete üyeleriyle birlikte dört ruhsatsız ve bir kurusıkı tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi.” (KAYNAK)