İBB denetim için Taksi Yönetim Merkezi kuruyor

İBB Meclisi, son günlerin en büyük tartışma konularından taksiler denetlemek için Taksi Yönetim Merkezi kurma kararı aldı. Merkezi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü (TUHİM) işletecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Büyük İstanbul Otogarı'nda kurulacak ve kentteki taksilerle ilgili denetim, ceza ve idari yaptırım uygulayacak Taksi Yönetim Merkezi'nin işletmesinin 10 yıl süreyle İSPARK'a verilmesine ilişkin teklifi görüşüldü.

Hukuk Komisyonunun hazırladığı raporda denetim yapma, tutanak düzenleme, ceza ve idari yaptırım uygulanması gibi işlerin memur eliyle yürütülmesi gereken işlemler olduğu belirtilerek, merkezin TUHİM tarafından işletilebileceği kaydedildi.

Maddeyle ilgili konuşan Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, çalışmanın yeni olmadığını vurgulayarak, daha önce kendileri tarafından hazırlandığını söyledi.

Müzakerelerin ardından Taksi Yönetim Merkezi kurulmasına ve TUHİM tarafından işletilmesine oy birliğiyle karar verildi.

TAKSİ UYGULAMALARI İBB'DEN LİSANS ALACAK

İstanbul'da taksi hizmeti erişimi ve yönetimi için çevrim içi uygulamalarla ilgili "Elektronik Ulaşım Yönetimi Lisansı" düzenlemesi de yapıldı.

TUHİM'in teklifine göre taksi uygulamaları artık İBB'den lisans alarak çalışacak. En az 500 taksinin sisteme dahil olması şartı aranacak. Büyükşehir Belediyesi de lisans bedeli olarak firmalardan yıllık 150 bin lira alacak.

Hukuk Komisyonu Başkanı Kaynar, dosyanın 2018'de komisyona geldiğini ve seçim sebebiyle yeni yönetimin tasarrufuna bırakmak için müdürlüğe iade ettiklerini belirtti.

Teklifte yenilik olmadığını anlatan Kaynar, "Aradan geçen sürede değişen tek şey elektronik hizmeti verecek firmalara verilecek 100 bin liralık lisans bedelini 500 bin lira olarak güncellemek. Yıllar önce yapılmış çalışmaları tekrar tekrar açıyorlar. Bir şeyi de kendileri yapsınlar da biz de alkışlayalım" şeklinde konuştu. (AA)