İBB Başkanı Tunç Soyer'den grevdeki işçilere: 'Yanınızdayım'

Çiğli Belediyesi'nde grevin beşinci gününde, Tunç Soyer işçileri ziyaret etti. Soyer'in Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve sendika yöneticileri ile toplantı gerçekleştireceği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Çiğli Belediyesi Çibel A.Ş. ile DİSK Genel İş Sendikası 8 No'lu Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi sürecinde uzlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan işçiler eylemlerinin dördüncü gününde devam ediyor. Son olarak dün açıklama yapan işçiler, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'yü masaya davet etmişti. Bunun üzerine Gümrükçü ise “Masaya da eylem yapılan alana da geliyoruz” diyerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le birlikte geleceklerini açıkladı.

SOYER'DEN GREVDEKİ İŞÇİLERE: 'YANINIZDAYIM'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü bugün işçileri ziyaret etti. İşçiler iki belediye başkanını 'Zafer direnen emekçinin olacak' ve 'Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz' sloganları ile karşıladı. Soyer'in Gümrükçü ve sendika yöneticileri ile toplantı yapacağı belirtildi. Toplantı öncesi açıklama yapan Soyer, işçilerin çığlığını duyduğunu ve sorunun çözümünü bildiğini söyledi. Soyer, “Tüm sorunları el birliğiyle çözeceğiz. İçinizi ferah tutun. Sizin yanınızdayım, sizinle beraberim. Bunu çözmek için elimden geleni yapacağım” dedi. Görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

ANLAŞMA SAĞLANAMADI İŞÇİLER GREVE DEVAM EDİYOR

Görüşmelerden ise olumlu sonuç çıkmadı. Görüşmelerde işçilere bir yıllık sözleşme teklif edildiği ve sendika yetkililerinin bu teklifi kabul etmediği öğrenildi. Görüşmelerin ardından açıklama yapan DİSK Genel-İş 8 No'lu Şube yöneticileri, talepleri kabul edilene kadar greve devam edeceklerini ifade etti. Belediye önünde bulunan işçiler açıklamanın ardından sık sık "Direne direne kazanacağız" sloganları attı. (DUVAR)