'Huysuz Virjin' filminin çekimleri yakında başlıyor

Seyfi Dursunoğlu'nun hayatına odaklanacak "Huysuz Virjin" filminin çekimleri yakında başlıyor. Filmin, 2023 yılında vizyona girmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Hazırlıkları yaklaşık üç yıldır devam eden "Huysuz Virjin" filminin çekimleri yakında başlayacak. Biyografi türündeki film, 'Huysuz Virjin' karakterini yaratan Seyfi Dursunoğlu'nun hayatını anlatacak.

Senaryosunu Sema Kaygusuz, Yıldız Bayazıt, Sıla Bayazıt, Esen Bayazıt ve Gülay Batur'un yazdığı filmin baş danışmanlığını ise Armağan Çağlayan yapıyor.

Filmin geliştirme ve içerik oluşturma süreçleri, "Müslüm" ve "Bergen" filmlerinin yaratıcı kadrosu tarafından yürütüldü. Projenin araştırma sürecini ise gazeteci-yazar Gülşen İşeri ile senaryo ekibi ve Erdinç Ulutaş üstlendi.

Yapımcılığını Alim Yapım'ın, ortak yapımcılığını ise Amorf Film'in yaptığı filmin 2023 yılında vizyona girmesi planlanıyor. Filmin yönetmeni ve oyuncuları henüz açıklanmadı.

MİNYON VİRJİN'DEN HUYSUZ VİRJİN'E

17 Temmuz 2020'de, 88 yaşındayken yaşama veda eden Seyfi Dursunoğlu, 'Huysuz Virjin' adının ortaya çıkış hikâyesini şöyle anlatmıştı:

"'Virjin' adını ünlü kantocu ‘Minyon Virjin’den aldım. Ramazan eğlencesini yönetirken bana 'Ay ne huysuzsun hiçbir şey beğenmiyorsun' diyorlardı. Çalıştığım arkadaşlar 'Virjin’in başına ‘Huysuz’ koy' dediler, böylece Huysuz Virjin oldum." (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)