Hüsamettin Koçan’ın 'Geleneğin Şifreleri-Geleceğin Şifreleri' sergisi yarın açılıyor

Hüsamettin Koçan’ın “Geleneğin Şifreleri-Geleceğin Şifreleri” sergisi yarın açılıyor. Kazlıçeşme Sanat’ta ziyaretçilerle buluşacak olan sergi, 30 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hüsamettin Koçan’ın “Geleneğin Şifreleri-Geleceğin Şifreleri” sergisi, 22 Mart Salı günü İstanbul’un yeni sanat alanı Kazlıçeşme Sanat’ta açılıyor. Sergi, Koçan’ın 30 yıl boyunca ürettiği yapıtlarından oluşan önemli bir seçkiyi bir araya getiriyor.

“Geleneğin Şifreleri-Geleceğin Şifreleri” eski çağlardan günümüze, Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Cumhuriyet’in kültüre bakışını dönem dönem semboller ve figürler üstünden bir araya getiriyor. Sergi aynı zamanda Hüsamettin Koçan’ın Anadolu’da var olma projesi olarak 20 yıldır üretimini sürdürdüğü ve “En büyük ve en son eserim” dediği Baksı Müzesi’nin dünyasını izleyici ile buluşturuyor.

.

HÜSAMETTİN KOÇAN'IN SANATI VE FELSEFESİ ÜZERİNE SÖYLEŞİLER

Sergi kapsamında mayıs ve haziran aylarında akademisyen Nusret Polat moderatörlüğünde Hüsamettin Koçan’ın sanatı ve felsefesi üzerine sanat profesyonelleri ile söyleşiler gerçekleştirilecek. Hüsamettin Koçan, Can Aytekin, Ayşe Köksal ve Emre Zeytinoğlu’nun konuşmacı olarak yer alacağı söyleşiler, Kazlıçeşme Sanat’ta fiziki ve çevrimiçi olarak takip edilebilecek.

Sergiden elde edilecek gelirin bir bölümü Bayburt’ta yapılacak Yetenek Geliştirme Merkezi için kaynak yaratacak. Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen’in yaptığı “Geleneğin Şifreleri-Geleceğin Şifreleri” sergisi, 30 Haziran’a kadar Pazartesi günleri ve Bayram tatili hariç her gün ücretsiz görülebilecek.