Hulusi Akar'dan Afganistan açıklaması: Arayış içindeyiz

Milli Savuhma Bakanı Hulusi Akar Afganistan'a henüz asker gönderme gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek "Diğer ülkelerle teması sürdürüyoruz. Onlarla birlikte bir arayış içindeyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’daki Kabil Havaalanı’nın güvenliğiyle ilgili larak şöyle dedi: “Afganistan da mevcudiyetimiz zaten var. Şu anda asker gönderme gibi bir durumumuz söz konusu değil. Diğer ülkelerle temasımızı sürdürüyoruz. Onlarla birlikte bir arayış içindeyiz. Ve önümüzdeki dönemde bu çalışmalar tamamlandığında nihai olarak açıklamalar  ve gerekli tedbirler alınacak. Bir planlama haline dönüşecek ve bunu uygulamaya koyacağız.”

Makine Kimya Endüstri Kurumunun anonim şirketi olmasına yönelik bir soruyu da yanıtlayan  Akar, “Özelleştirme  yok. Orada çalışanların özlük haklarında geriye gitmesi söz konusu değil. Kayıp olmayacak” ifadelerini kullandı.

Akar, Karadeniz’de yaşanan Rus-İngiliz gerilimiyle ilgili olarak ise “Hem Rusya'nın hem de İngiltere'nin yaptığı açıklamalar var. Onları gördük inceledik bakıyoruz. Farklı açıklamalar var. Birbiriyle uyumlu açıklamalar değil. Bu konunun gerçeği nedir arkadaşlar bakıyor. Çalışmaları sürüyor, takip ediyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)