HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu: Konuşuyorum işte, televizyona da çıkacağım

AK Parti ve MHP yöneticilerinin 'İttifakta olmadığını' açıkladığı HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu ittifakta nifak çıkarılmaya çalışıldığını söyledi. Yapıcıoğlu konuşmasının yasaklandığı iddiasını reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son günlerde medyada zarar verdiği gerekçesiyle Cumhur İttifakı'nın Hür Dava Partisi'ni (HÜDA PAR) konuşmaması yönünde uyardığı iddiaları yalanlayan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, “HÜDA PAR konuşuyor işte. Dün dört yerde konuştum. Bugün burada konuştum. Bundan sonra da konuşacağım” dedi.

Batman'ın Gerçüş ilçesindeki seçim çalışmaları sırasında bir konuşma yapan Yapıcıoğlu, "birilerinin Cumhur İttifakı'nda fitne çıkarmaya çalıştığını" söyledi.

Yapıcıoğlu, “Biz konuşuyoruz, konuştuğumuzu rahat bir şekilde, doğru bildiğimiz için söylüyoruz. Ama biz bazen konuştuğumuzda cımbızla önünü arkasını keserek içinden birkaç tane kelimeyi öne çıkarıp ‘HÜDA PAR şunu söyledi' diye tezvirat yapıyorlar. Tabiri caiz ise fitne çıkarmaya çalışıyorlar. Nasıl bir fitne? Bir yandan destek vermekten vazgeçsinler. Öbür yandan Cumhur İttifakı'nın diğer bileşenleri bize tepki göstersin ‘biz bunları istemiyoruz’ diye bir fitne ortamı oluşturmaya çalışıyorlar. Başaramayınca da ‘Cumhur İttifakında çatlak’, ‘HÜDA PAR'a konuşma yasağı getirildi’ diyorlar. HÜDA PAR konuşuyor işte. Dün dört yerde konuştum. Bugün burada konuştum. Bundan sonra da konuşacağım. Önümüzdeki hafta televizyon programına gideceğiz, orada da konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Zekeriya Yapıcıoğlu, “Cumhur İttifakı oldu diye defalarca farklı farklı bileşenlerden açıklamalar geldi. Cumhur İttifakı'na katılan partilerden hiçbir tanesi diğerini itham etmiş, feshetmiş ve onun içinde erimiş değil. Elbette siyasi partilerin programları arasında ya da söylemleri arasında fark vardır ki ayrı siyasi parti olarak teşkilatlanmışlardır” diye konuştu.

Ne olmuştu?

HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılmasının ve AK Parti milletvekili listelerinde HÜDA PAR'lıların aday gösterilmesinin ardından AK Parti ve MHP tabanında bu katılımın rahatsızlık yarattığı yönünde haberler yayınlanmıştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, "HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'nda yer almadığını, sadece AK Parti listelerinden aday gösterildiğini" söylemişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da katıldığı bir televizyon programında, "HÜDA PAR'la görüşmeyiz" demişti. (HABER MERKEZİ)