House of the Dragon, 'kadın düşmanlığı'nı anlatacak

Oyuncular Milly Acock ve Emily Carey, "House of the Dragon" dizisinin ataerkil sistemin içindeki iki kadın karaktere odaklanacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Game of Thrones devam dizisi "House of the Dragon"ın oyuncuları Milly Acock ve Emily Carey, yapımın ataerkil sisteme ve kadınlara yönelik şiddete odaklanacağını açıkladı. Oyuncular, dizinin iki temel kadın karakteriyle Westeros’ta süregelen ataerkil düzenin nasıl yıkıldığını göstermeyi amaçladığını söyledi. 

Kayıp Rıhtım'ın aktardığı habere göre, Rhaenyra Targaryen karakterinin gençliğini oynayan Milly Alcock, diziye dair, "Dizinin temel olarak işlediği şey, ataerkil sistem içinde tanışan iki kadının olayları nasıl farklı şekillerde ele aldığı. Mevcut durumlarından dolayı, oldukları kişilerden dolayı ve ayrıcalıklarından dolayı olaylara değişik cevaplar veriyorlar" dedi. 

'DİZİ, KADIN NEFRETİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR'

Leydi Alicent Hightower karakterini canlandıran Emily Carey ise dizinin kadın nefretini gözler önüne serdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu dizi ile ilgili en çok sevdiğim şey, kadın nefretini ve dünyadaki kadınları nasıl etkilediğini gözler önüne sermesi. Bununla birlikte Alicent ya da Rhaenyra ya da Rhaenys fark etmeksizin bu dünyadan nasıl etkilendiğini ortaya çıkarıyor. Yine de bu konuyu çıkarsanız bile karakterlerin gelişimleri ve arkları çok iyi anlatılmış. Karakterler sadece kadın nefretini simgelesin diye ekranda değiller, gerçekten yaşayan insanlar."

Game of Thrones’ta yaşananların 200 yıl öncesini konu alacak olan yapım, 21 Ağustos 2022'de HBO'da yayınlanmaya başlayacak.