Homur Mizah Grubu: Fincancı'nın yanındayız

İktidarın hedef gösterdiği TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı için destek mesajları sürüyor. Homur Mizah ve Karikatür Grubu Fincancı'ya destek verdi, herkesi dayanışmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bazı mizah yazar ve çizerleri tarafından oluşturulan Homur Mizah ve Karikatür Grubu, hedef gösterilen ve hakkında soruşturma başlatılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı için dayanışma mesajı yayınladı.

Grubun mesajında şöyle denildi: "AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan pandemi sürecinde canlarını ortaya koyarak çalışan hekimlerimizin en üst örgütü Türk Tabipleri Birliğini ve genel başkanları Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı’yı hedef alarak gerekirse yasal düzenleme ile bu ismi değiştireceğiz dedi. Dergimizin danışmanlarından aynı zamanda yazarlarından olan Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı’yla bu süreçte yazar ve çizerlerimizle dayanışma içinde yanında olduğumuzu kamuoyuna bildirir, tüm dostlarımızı dayanışmaya çağırırız."

Ne olmuştu?

TTB Başkanı Fincancı, katıldığı bir programda TSK'nin kimyasal silah kullandığı iddialarını değerlendirmiş ve "konu araştırılmalı" demişti. Sonrasında hükümetin ve iktidara yakın medyanın hedef gösterdiği Fincancı hakkında soruşturma başlatılmıştı. MHP lideri Devlet Bahçeli TTB'nin kapatılması gerektiğini öne sürmüştü.

Fincancı daha sonra yaptığı açıklamalarla söylediklerinin çarpıtıldığını ifade etmişti. (HABER MERKEZİ)