Hollywood’un altın çağı oyuncularından Jane Powell öldü

Oyuncu Jane Powell, 92 yaşında öldü. Powell'ın doğal nedenlerden dolayı evinde öldüğü açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Jane Powell, perşembe günü Wilton, Connecticut'taki evinde öldü. 92 yaşındaki Powell'ın doğal nedenlerden dolayı evinde öldüğü açıklandı.

1954 yapımı "Yedi Kardeşe Yedi Gelin" ve "Judy ile Randevu" gibi kült yapımlarla tanınan Powell'ın ölümünü arkadaşı Susan Granger duyurdu. Granger açıklamasında,“Jane en harika arkadaştı. Samimiydi, dürüsttü. Jane'e kesinlikle dürüst bir cevap istemediğin bir soru sormazdın" ifadelerini kullandı. 

JANE POWELL KİMDİR?

1 Nisan 1929 yılında doğan Jane Powell'ın 5 yaşında Portland'da bir radyoda söylediği şarkıyla başlayan sahne hayatı 16 yaşındaki ilk filmiyle devam etti. Ardından ilk olarak 1940'ların ortalarında Metro-Goldwyn-Mayer müzikallerinde rol alarak dikkat çeken oyuncunun kariyerindeki dönüm noktası, 1951 yapımı "Kraliyet Düğünü" filmi oldu. Oyuncu, 1954'te "Yedi Kardeşe Yedi Gelin" filminde yer aldı. 

Powell, film kariyerinin yanı sıra aralarında "The Sound of Music", "Oklahoma!", "My Fair Lady"nin de bulunduğu birçok müzikalde sahne aldı. Ancak müzikallerin devrinin geçmeye başlamasıyla, Powell, kariyerine sahne sanatçısı olarak “The Unsinkable Molly Brown”, “I Do! I Do!” ve “Irene” gibi oyunlarda oynayarak devam etti. Televizyonda ise “Meet Me in St. Louis” isimli yapımda yer aldı. Powell, 70 yaşına geldiğinde ise şarkı söylemeyi bıraktı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)