Hollandalı voleybolcudan Ebrar Karakurt'a destek: İtalyanlar bahane arıyor

Milli Voleybol Takımı'nın yıldızlarından Ebrar Karakurt'un Polonya ve İtalya medyasında eleştirilmesine tepki gösteren Hollandalı voleybolcu Kruijf "İtalyanlar bahane arıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CEV Avrupa Şampiyonası ve Milletler Ligi'nde peş peşe şampiyonluklarıyla gündeme gelen ve dünya sıralamasında 1 numaraya yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yıldız oyuncularından Ebrar Karakurt, İtalyan ve Polonya medyalarında hedef haline geldi. Hollandalı yıldız voleybolcu Robin de Kruijf, Ebrar Karakurt'a destek verdi.

KRUIJF'TEN EBRAR'A DESTEK: MAÇA HEYECAN GELİYOR

Milliyet'in aktardığına göre, Hollandalı voleybolcu Robin de Kruijf, milli yıldız Ebrar Karakurt'a destek verdi. Katıldığı podcast yayınında Ebrar'ın sayı sonrası sevinçlerinden bahseden Kruijf, "Avrupa Şampiyonası yarı final maçından sonra İtalya'da herkes Ebrar'ın sportmenlik dışı davranışları hakkında konuştu. Şöyle ki o hep böyle, dilini çıkartır, senin tarafına uzun uzun bakar... Bir şey diyeyim mi, bu benim daha çok hoşuma gidiyor çünkü maça heyecan geliyor" dedi.

'İTALYANLAR BAHANE BULMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYOR'

Kruijf sözlerini şöyle sürdürdü; "Bazen, arkadaşlarının forma giydiği takımlarla oynuyorsunuz ve adrenalin had safhadayken onlarla restleşmeniz içinizden gelmiyor. Böyle daha iyi, 'O yaptıysa ben de yaparım' diyorum ve maçı yaşıyorum. İtalyanlar bahane bulmaktan başka bir şey yapmıyor. Türkiye daha iyiydi. İtalyanlar finalden sonra 'Hep Vargas ve Ebrar Karakurt üzerinden oynadılar' diye şikayet ettiler. Büyük saçmalık. İyi oyuncun varsa kullanırsın. Siz Egonu ile yıllardır bunu yaparken iyiydi. Sizde de Antropova ve Egonu vardı, yapsaydınız."

POLONYA BASINI EBRAR KARAKURT'U HEDEF ALMIŞTI

Avrupa Şampiyonası çeyrek finali öncesi Polonya medyası Ebrar Karakurt'u hedef almış, Ebrar'ın rakiplerine attığı bakışı eleştirerek "Ebrar Karakurt maçlarda yaşanan olaylara en duygusal tepkiyi veriyor ve bu durum bazen rakiplerini rahatsız ediyor. Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Polonya ile Türkiye arasında oynanacak maç öncesinde Stefano Lavarini'nin voleybolcuları, rakiplerinden açıkça 'kirli oyun' adını verdikleri provokasyonlar bekliyor" ifadelerini kullanmıştı.

KAMILA: EBRAR SPORTİF ÖFKEYİ ÇOK FAZLA GÖSTERİYOR

Polonyalı oyuncu Kamila Witkowska da Ebrar için şu sözleri kullanmıştı, "Ebrar rakibine karşı sportif öfkeyi çok fazla gösteren bir oyuncu. Onun açısından faullü bir oyun olduğunu düşünüyorum. Eğer bunu durdurmayı başarırsak bu davranışlar bizi kesinlikle çok daha az rahatsız edecektir. Ve daha sakin oynayabileceğiz."

EBRAR'DAN YANIT

Ebrar Karakurt, Polonya galibiyeti sonrası Kamila Witkowska'nın hakkında yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla cevap vermişti. Ebrar paylaşımında "3. kez Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'ye elenince kızlar" yazılı bir paylaşımda bulunarak Kamila'ya göndermede bulunmuştu.

 Öte yandan İtalya maçında sarı kart gören Ebrar Karakurt'un rakip oyuncunun hareketine cevap verdiği öğrenildi. İkinci sette İtalyan oyuncu sayı sevincinde dil çıkartınca Ebrar Karakurt da aldığı sayı sonrası dil çıkararak sevindi. İtalyanların bu hareketini görmeyen hakem, Ebrar'a sarı kart gösterdi.

SANTARELLI: GÜLESİM GELİYOR

Maçın ardından milli takım başantrenörü Daniele Santarelli; Ebrar Karakurt için şunları söylemişti: "O duygusal biri, onun sportmenlik dışı hareketler yaptığı hakkında konuştuklarında gülesim geliyor. Üzgünüm çocuklar söylemeliyim ki o eğer dilini çıkarıyorsa bu onun tarzı, bu şekilde yaşıyor. Onu tanımayanlar, hakkında hiçbir şey bilmiyor."

 

17 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ

Milli Takım, son olarak olimpiyat elemelerinde Bulgaristan'ı 3-0 mağlup etti. Turnuvaya 2'de 2 ile başlayan milliler toplamda üst üste 17 maçlık galibiyet serisini sürdürdü. Turnuvada üçüncü karşılaşma ise yarın Türkiye saati ile 07.00'de Peru ile. (HABER MERKEZİ)