Hollanda'da köprü çöktü: 2 işçi hayatını kaybetti

Hollanda'nın Lochem kentinde inşa çalışmalarına 5 yıl önce başlanan köprü çöktü. İki işçi hayatını kaybetti, yaralanan iki kişi hastanede tedavi altına alındı.

Fotoğraf: Temsili/ IslandHopperX-Pexels
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'nın Lochem kentinde inşaat halindeki bir köprünün çökmesi üzerine iki işçinin hayatını kaybettiği açıklandı. Olayın köprü kemerine bağlı kabloların yukarı doğru çekilmesinin ardından yaşandığı, kemerin yere çakılması sonrası yaralanan iki kişinin de kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındığı bildirildi. 

BBC'nin haberine göre, yetkililer, köprüdeki çökmeyi 'endüstriyel bir kaza' olarak nitelendirerek olayın sebebinin belirlenebilmesi için soruşturma başlatıldığını söyledi. Hayatını kaybeden işçilerden birinin Belçikalı, diğerinin Polonyalı olduğu bilgisi paylaşıldı. Ölen işçilerin adı veya yaşı konusunda ise detaylı bilgi verilmedi. Köprünün kemer kısmının yerleştirilmesi sırasında çalışmaları izleyen onlarca kişiye psikolojik yardım sağlandı. 

'SONRA BİR GÜN TÜM BUNLAR YIKILIYOR...'

Ülkenin doğusundaki Gelderland bölgesine bağlı şehirde yaşanan olaya ilişkin AFP'ye konuşan Belediye Başkanı Sebastiaan van 't Erve, herkesin olay karşısında 'şok içinde olduğunu' anlattı. İnşaatın 5 yıldır devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı, "Sonra bir gün, tüm bunlar yıkılıyor, iki kişiyi öldürüp iki kişiyi de yaralıyor" ifadelerini kullandı. Van 't Erve, köprünün çökme sebebinin ise henüz netlik kazanmadığını söyledi. 

Bölgesel Güvenlik Kurumu'ndan Andre Meilink, "Olan şu: Köprüyü kaldırmaya çalışıyorlardı. Kabloları görebiliyorsunuz. Köprü kıvrılmaya başladı; o bölümü yere düştü" dedi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)