Hollanda: Rusya'yla savaşa hazırlıklı olmalıyız

Hollanda Kara Kuvvetleri Komutanı Wijnen, ülke basınına verdiği demeçte, "Hollanda'nın işler ters gittiğinde tüm toplumun hazır olması gerektiğini öğrenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Marinka bölgesindeki Ukrayna askerleri.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Martin Wijnen, Ukrayna ile 24 Şubat 2022'den bu yana savaş halinde olan Rusya ve Avrupa ülkelerinin tutumu konusunda ülke basınına açıklamalarda bulundu. Hollanda'da yayın yapan De Telegraaf gazetesine konuşan Wijnen, "Rusya ile savaşa hazırlıklı olmalıyız" ifadelerini kullandı.

AA'nın aktardığına göre, ülkesinin Rusya ile çatışmaya daha hazırlıklı olması gerektiğini belirten Hollanda Kara Kuvvetleri Komutanı Wijnen, bunun 'herkesin miğfer takmaya' başlayacağı anlamına gelmediğini ancak ülkesinin, Rusya'ya sınırı olan ve halkının savaşa çok daha hazırlıklı olduğu İsveç, Finlandiya ve Baltık ülkeleri örneğini takip etmesi gerektiğini savundu. Wijnen, "Rusya ile savaşa hazırlıklı olmalıyız" dedi.

'RUSYA'NIN ANLADIĞI TEK BİR DİL VAR O DA...'

"Hollanda'nın işler ters gittiğinde tüm toplumun hazır olması gerektiğini öğrenmesi gerekiyor" diye konuşan Kara Kuvvetleri Komutanı, ülkesinin Rusya'ya 1500 kilometre mesafede olduğu için güvenliği garanti altındaymış gibi düşünmemesi gerektiğini belirterek "Rusya'nın anladığı tek bir dil var, o da güçlü bir ordu" dedi. Wijnen, bu kapsamda Savunma Bakanlığı'ndaki personel açığının giderilmesinin elzem olduğunu söyledi.

Görevini 1 Ocak'ta devredecek olan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Martin Wijnen, 2021 yılından bu yana bu görevde bulunuyor. (DIŞ HABERLER)