Hint Okyanusu'nda balıkçı gemisi alabora oldu: 39 kişi kayıp

Çin bandıralı bir balıkçı gemisi Hint Okyanusu'nda alabora oldu. 39 kişilik mürettebattan haber alınamıyor.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in kuzeyindeki Şandong eyaletinde kayıtlı "Lupenglaiyuanyu 8" adlı balıkçı gemisi Hint Okyanusu'nda alabora oldu. Çin Devlet televizyonu CCTV, dün (16 Mayıs) öğleden sonra alabora olan  balıkçı gemisindeki 17 Çinli, 17 Endonezyalı ve 5 Filipinli toplam 39 kişilik mürettebattan haber alınamadığını bildirdi. 

AA'nın aktardığına göre, alabora olan geminin nerede olduğu henüz bilinmezken, kayıp mürettebat için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

ÇİN DEVLET BAŞKANI: ERKEN UYARI SİSTEMİ GÜÇLENDİRİLMELİ

Filipinler Sahil Güvenliği, yaptığı açıklamada, durumu yakından izlediklerini ve Çin'in Manila Büyükelçiliği ile temasta olduklarını, arama-kurtarma ekiplerinin geminin en son görüldüğü bölgenin çevresine sevk edildiğini kaydetti.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de hayatta kalan kişileri kurtarmak için tüm çabaların gösterilmesi talimatını verdi. Şi, konuya ilişkin açıklamasında, mürettebatın kurtarılması için tüm çabaların gösterilmesi ve açık denizlerdeki faaliyetler sırasında güvenlik riskleri konusunda erken uyarı sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

BALIKÇI GEMİLERİ 'DESTEK GÜCÜ' OLARAK AÇIK DENİZLERDE

Bölgedeki en büyük balıkçı filosuna sahip olan Çin'de Sahil Güvenlik birimleri tarafından zaman zaman destek gücü olarak kullanılan balıkçı gemileri açık denizlerde uzun zaman geçiriyor. Gemi kazasının sebebine ilişkin henüz açıklama yapılmasa da açık denizde fırtına ve yüksek dalgaların bu tür kazalara yol açabildiği biliniyor. (DIŞ HABERLER)