Hindistan'dan 'Oppenheimer'ın seks sahnesine tepki: 'Filmi terk ettim'

Christopher Nolan'ın yeni filmi "Oppenheimer"da kutsal Hindu metni Bhagavad Gita'nın yer aldığı sahneye tepki gösterildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanan Christopher Nolan filmi "Oppenheimer", 21 Temmuz'da gösterime girdi. Filmde edebiyat tarihindeki ve felsefedeki en önemli metinlerden sayılan kutsal Hindu metni 'Bhagavad Gita'nın göründüğü sahneye Hindistan'da tepki gösterildi.

Bir sosyal medya kullanıcısı, "Hindular Oppenheimer filminde Bhagwad Gita'dan bahsedilmesini kutluyor ancak Hollywood'un Gita'ya açıkça saygısızlık etmesi karşısında kızgın ve şaşkınlık içinde kalıyor. Cinsel ilişki sırasında kutsal ayetlerden bahsetmek saygısızlık ve ırkçılık olarak görülüyor" dedi.

Bir diğer kullanıcı ise şu ifadeleri kullandı:

"Cinsel ilişki sırasında Bhagavad Gita'yı mı okuyorsunuz? Bu ne saçmalık böyle? Senaryoda tarihi açıkça manipüle etmişsiniz. O sahneden sonra filmi hemen terk ettim. Utanç verici."

SAHNENİN SİLİNMESİNİ İSTEDİ

Beyazperde'nin Variety'den aktardığına göre, Hindistan'ın Bilgi ve Yayın Bakanı Anurag Thakur, bu sahnenin filmden çıkartılmasını talep etti. 

Christopher Nolan, "Oppenheimer"a 18 yaş sınırı getirilmesine neden olan seks sahnelerinin, Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) ve Jean Tatlock (Florence Pugh) arasındaki aşkı yansıtmak için gerekli olduğunu savunmuştu.