Hindistan’da son 122 yılın en sıcak şubat ayı: ‘3 ay daha sürebilir’

Hindistan Meteoroloji Dairesi’nin paylaştığı veriler, Şubat 2023’te ülkede kayıtlara geçen 29,5 santigrat derecelik ortalama hava sıcaklığının son 122 yılın en yükseği olduğunu gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD) Şubat 2023’teki hava sıcaklıklarını önceki yıllarla karşılaştırmalı olarak değerlendirerek geçtiğimiz şubat ayının son 122 yılın en sıcak şubat ayı olduğunu açıkladı.

BBC’nin aktardığına göre IMD, konuyla ilgili açıklamasında, Şubat 2023’te ülkede ortalama en yüksek hava sıcaklığının 29,5 santigrat derece olarak kayıtlara geçtiğini ve böylelikle Şubat 2023’ün son 122 yılın en sıcak şubat ayı olduğunu belirtti.

IMD, 2023 İÇİN YAPTIĞI SICAK HAVA UYARISINI KALDIRMIŞTI

IMD yetkilileri, özellikle ülkenin kuzeydoğusunda, doğusunda ve iç kesimlerinde ve kuzeybatı Hindistan’ın bazı bölgelerinde normalin üzerinde hava sıcaklıklarının mart, nisan ve mayıs aylarında da sürebileceği öngörüsünde bulundu.  IMD, hafta başında 2023 için sıcak hava uyarısı yapmış, daha sonra bu uyarıyı kaldırmıştı.

MAYIS 2022 DE 1901’DEN BU YANA EN SICAK MAYIS AYIYDI

Sıcak yaz ayları ve sıcak hava dalgaları Hindistan’da özellikle mayıs ve haziran aylarında yaygın olarak görülse de bu yıl da 1901 yılından bu yana en sıcak mayıs ayının kayıtlara geçtiği 2022 yılında olduğu gibi yaz erken başlamış gibi görünüyor. 

Dünyanın en büyük ikinci buğday üreticisi olan Hindistan, 2022'de sıcak havaların tarım ürünlerini vurması nedeniyle buğday ihracatına kısıtlama getirmişti. Sıcak hava dalgaları ülkedeki enerji ihtiyacını da artırırken geçen yıl bazı eyaletlerde elektrik kesintileri yaşanmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler sıcak hindistan şubat