Hindistan'da çığ: 7 kişi hayatını kaybetti

Hindistan'ın Sikkim eyaletindeki Nathu La Dağı Geçidi'nde turistleri taşıyan araçların üzerine çığ düşmesi sonucu yedi kişi yaşamını yitirdi, sekiz kişi ağır yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Sikkim eyaletindeki Nathu La Dağı Geçidi'nde çığ düşmesi sonucu yedi kişi hayatını kaybetti. Sikkim ve Tibet arasındaki geçitte yaşanan olay sonrasında en az 20 kişi canlı kurtarıldı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, konuya ilişkin açıklama yapan yerel polis yetkilileri, turistleri taşıyan araçların üzerine çığ düşmesi sonucu yaralanan sekiz kişinin durumunun kritik olduğu bilgisini paylaştı. Çığ altında mahsur kalanlar olabileceği için başlatılan arama-kurtarma çalışmalarının havanın kararması ile birlikte durdurulacağını kaydeden polis yetkilisi Tenzing Loden Lepcha, 'tüm kayıp kişilere ulaştıklarını, fakat emin olmak için bir kez daha kontrol ettiklerini' söyledi.

2 YILDA EN AZ 120 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hint Himalayaları'nda son iki yılda yaşanan çığlarda en az 120 kişi hayatını kaybederken, bugünkü çığa neyin sebep olduğuyla ilgili açıklama yapılmadı. Polis yetkilisi Loden Lepcha, bölgede mevsimsel olmayan yağışların ardından açık bir hava olduğunu ve nisan ayında bölgede çığ olaylarının sık yaşanmadığını kaydetti. 

Bugün yerel saatle 11.30 sıralarında yaşanan çığ sırasında turistler bölgedeki bir derenin yakınlarında fotoğraf çektiriyordu. Çığın ardından bölgede arama-kurtarm çalışması başlatıldı. (DIŞ HABERLER)