Hindistan, Pulitzer ödüllü Keşmirli gazetecinin yurt dışına çıkışına izin vermedi

Pulitzer ödülünü almak için ABD’ye gitmek isteyen Sanna Irshad Mattoo'ya izin verilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'dan yetkililer, Pulitzer ödülünü almak üzere New York'a gitmek isteyen Keşmirli gazeteci Sanna Irshad Mattoo'yu engelledi. Mattoo, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, fotoğraf çalışmasıyla kazandığı Pulitzer ödülünü almak üzere New York'a seyahat etmek için başkent Yeni Delhi'deki Indira Gandhi Uluslararası Havaalanı'na gittiğini ifade etti. Pulitzer ödüllü serbest foto muhabiri, ABD vizesi ve uçak bileti olmasına rağmen Hindistan göçmenlik yetkililerince durdurulduğunu belirtti.

AA'nın aktardığına göre, sebepsiz yere ikinci kez havaalanında durdurulduğunu söyleyen 28 yaşındaki Mattoo, seyahatinin neden engellendiğine dair yanıt alamadığını ve ödülünü alabilmek için törene bir kez katılma imkanı olduğunu dile getirdi. 2 Temmuz'da Fransa'nın başkenti Paris'e gitmek isteyen Mattoo, Fransa vizesi olmasına rağmen Hindistan göçmenlik yetkililerince yine durdurulmuştu.

Keşmirli foto muhabiri Sana Irshad Mattoo, Hindistan'da sağlık yetkililerinin, açık alanda halkı Covid-19'a karşı aşılamasını fotoğrafladığı çalışmasıyla 2022 Pulitzer Ödülü'nü almaya hak kazanmıştı. Mesleğini 2018'den bu yana icra eden Mattoo'nun çalışmaları şimdiye kadar birçok uluslararası medya organında yayımlandı.