Hıncal Uluç’un sağlık durumu: Hastaneden çıkmadı, makineye bağlı değil

Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat Hıncal Uluç’un sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi: Yedi gündür gözleri açık... Etrafa bakıyor. Doktorlar, her an konuşmasını bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, 8 Temmuz tarihinde yoğun bakımda tedavi altına alınan gazeteci Hıncal Uluç’un sağlık durumu hakkında son bilgileri paylaştı. Donat, "Henüz hastaneden çıkmadı lakin makinelere bağlı değil" açıklamasını yaptı. 

Donat yazısında, "Beslenme sorunu yok... Beslenmesi iyi .Yedi gündür gözleri açık... Etrafa bakıyor. Doktorlar, her an konuşmasını bekliyor." ifadelerine yer verdi. 

NE OLMUŞTU?

Hıncal Uluç, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 8 Temmuz Cuma sabahı yoğun bakıma kaldırılmıştı. T24'e konuyla ilgili bilgi veren Sami Çölgeçen, "Biraz önce doktorla konuştuk, Hıncal Bey'in durumu oldukça kritik. Kendisinin zaten 1 böbreğinde sıkıntılar vardı ve böbreğini kaybetmişti. Şimdi diğer böbreğinde de çok ciddi sıkıntılar ortaya çıktı. Bununla beraber başka sağlık sorunları da bulunmakta. Kendisi şu an yoğun bakımda yatıyor, durumunun ağır olduğunu öğrendik. 1960'dan beri çok yakındık, çok üzgünüm..." ifadelerini kullanmıştı. Akciğerinde de sorun yaşayan Hıncal Uluç'a, kan zehirlenmesi sıkıntısı nedeniyle de yoğun bakım tedavisi uygulandığı aktarılmıştı. Uluç, 10 Temmuz'da entübe edilmişti. Donat, 21 Temmuz'da Uluç'un uyandırılmaya başladığını, sürecin yavaş yavaş işleyeceğini söylemişti. (HABER MERKEZİ)