Heyelanda enkaz altında kalan 3 yaşındaki çocuk 60 saat sonra kurtarıldı

Filipinler'de 6 Şubat Salı günü yaşanan toprak kaymasında enkaz altında kalan 3 yaşındaki bir çocuk olaydan 60 saat sonra kurtarıldı. Ekipler, bunun bir 'mucize' olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Philippine Red Cross/ Facebook
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Asya ülkesi Filipinler'de meydana gelen heyelanda enkaz altında kalan 3 yaşındaki bir kız çocuk, 60 saat sonra sağ kurtarıldı. Ülkenin güneyindeki Mindanao bölgesindeki Davao de Oro'da yaşanan toprak kaymasının ardından arama-kurtarma çalışması başlatan ekipler, çocuğun kurtarılmasını 'mucize' olarak nitelendirdi. 

BBC'nin aktardığına göre, Masara köyündeki bir altın madeninin yakınlarında yaşanan heyelanda 28 kişi hayatını kaybetti, 77 kişi ise halen kayıp. Heyelandan 60 saat sonra kurtarılan kız çocuğun enkazdan çıkarılma anı, Filipinler Kızılhaçı'nın Facebook sayfasında 9 Şubat Cuma günü paylaşıldı. Görüntülerde, arama-kurtarma personelinin bir battaniyeye sarılmış ve oksijen desteği verilen bir kız çocuğu taşıdığı görüldü. Çocuk, ardından, olay yerinin yakınlarındaki Mawab'taki bir hastanede tedavi altına alındı.

'HÂLÂ UMUDUMUZ VAR'

Filipinler Afet Kurumu'nun Davao de Oro görevlisi Edward Macapili, arama-kurtarma ekiplerinin kayıp kişilerin hayatını kaybettiğine inandığını anlatarak, "(Çocuğun kurtarılması) kurtarma ekiplerine umut verdi. Bir çocuğun direnci çoğu zaman yetişkinlerden daha azdır. Ama yine de çocuk hayatta kaldı" açıklamasında bulundu.

Bir diğer Davao de Oro Afet Kurumu yetkilisi Randy Loy da konuya ilişkin açıklamasında, "Dört gün sonra bile hâlâ daha fazla kişiyi kurtarmayı umuyoruz" dedi. Loy, 48 saatin ardından kişilerin 'hayatta kalma şansını garanti edemeyecekleri' uyarısında da bulundu. 

FİLİPİNLER'DE 5,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Heyelanda enkaz altında kalan kişileri kurtarmak için başlatılan çalışmalar devam ederken, Filipinler'in Maygatasan bölgesinin kuzeybatısında bugün 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Filipinler'de deprem olduğunu duyurdu. Ülkenin Maygatasan bölgesinin kuzeybatısındaki depremin büyüklüğü 5,4 olarak kaydedildi, 12,4 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirildi. Depreme ilişkin henüz can kaybı bildirilmezken tsunami uyarısı da yapılmadı.

Filipinler'in Sarangani kentinin 100 kilometre açıklarında 9 Ocak'ta 6,7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Dünyada sismik hareketlerin en fazla görüldüğü ülkelerden Filipinler, "Ateş Çemberi" olarak da bilinen Pasifik Deprem Kuşağı'nda yer alıyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)