Filipinler'de sel ve heyelan: En az 20 ölü

Filipinler'in güneyinde etkili olan şiddetli yağışların sebep olduğu sel ve toprak kaymalarında en az 20 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağanak yağışların günlerdir devam ettiği Filipinler'in güneyinde meydana gelen sel ve toprak kaymalarında en az 20 kişi öldü. Davao de Oro bölgesinde 13 kişinin öldüğü, yedi kişinin kayıp olduğu, Davao del Norte bölgesinde de yedi kişinin öldüğü belirtildi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, ülkenin güneyindeki Mindanao bölgesinde 28 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında etkili olan sağanak yağışlar, ölümcül selleri ve toprak kaymalarını beraberinde getirdi. Filipinler Ulusal Afet Ajansı'nın verileri, bu şiddetli yağış, sel ve heyelanlardan 812 bini aşkın kişinin olumsuz etkilendiğini, bu kişilerin yaklaşık 85 bininin ise tahliye merkezlerine yerleştirildiğini gösterdi.

Her yıl 20 kadar tropik fırtınanın etkisine giren Filipinler'de toprak kayması ve seller sık yaşanıyor. Filipinler'in güneyinde ocak ayının ortalarında yaşanan şiddetli yağışların tetiklediği sel ve toprak kaymaları sebebiyle de 18 kişi yaşamını yitirmişti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)