'Herkese bitcoin dağıtacağız' mesajı sahte çıktı, Hindistan Başbakanı Modi hacklendi

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Twitter hesabı hacklendi. Hesaptan, Hindistan'ın bitcoin'in yasal para birimi olarak kabul ettiği ve halka bitcoin dağıtılacağı yönünde bir paylaşım yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kripto para yatırımlarını sınırlamak isteyen Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Twitter hesabı hacklendi. Bilgisayar korsanları Başbakan'ın hesabından, Hindistan'ın bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul ettiği ve hükümetin 'tüm vatandaşlara dağıtmak üzere 500 bitcoin satın aldığı' yönünde bir paylaşım yaptı.

Modi'nin ofisi, hesabın kısa süreliğine hacklendiğini ve kontrolün geri alındığını duyurdu. Söz konusu tweet de silindi.

Twitter kullanmayı seven ve 70 milyondan fazla takipçisi bulunan Modi'nin hesabı bu olayla ikinci kez hacklenmiş oldu. Geçtiğimiz sene de, Modi'nin hesabını ele geçiren bilgisayar korsanları halktan sahte bir Covid yardım fonuna yardım yapmalarını istemişti.

Son saldırı ise Hindistan'ın artan kripto para yatırımlarını bu ay parlamentoya sunulacak bir yasa ile kısıtlamaya hazırlandığı bir dönemde geldi. Modi geçtiğimiz ay, kripto paraların 'gençliği mahvedebileceğini' savunmuştu. (DIŞ HABERLER)