Her yağış sonrası aynı görüntü: Zonguldak Limanı atıklarla doldu

Yağışlar sonrası Zonguldak Limanı’na biriken atıklar, halkın ve çevredeki esnafın tepkisine neden oluyor. Yıllardır sorunun görmezden gelindiğini belirten halk, çözüm bekliyor.

Zonguldak Limanı'na biriken atıklar çevreye de zarar veriyor.
Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK -  Zonguldak Limanı, her sağanak yağmur sonrası olduğu gibi son yağışların ardından da çöple kaplandı.

Yağmur sularıyla Üzülmez Deresi’nden gelen atıklar, aynı zamanda çevrede ağır bir kokuya neden oluyor. Limana gelen halk ve çevredeki esnaf, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyor.

‘YETKİLİLER İLGİSİZ’

Liman içinde restoranı olan Hasan Keşli, yaşanan kirliliği görünce anlam veremediğini belirterek, "Liman, Zonguldak halkının en yoğun olduğu yer. Her sağanak yağış sonrasında liman çöp doluyor. Limanı besleyen Üzülmez Deresi’ne bir bent çekilmesini istiyoruz. Limana gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz, bu tabloyu görünce şaşırıyor. Çok basit bir düzenekle kirliliğin önünü kesilebilir.  Belediye başkanımızın bu konuya kalıcı bir çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk de yetkililerin ilgisizliği nedeniyle halkın tek nefes aldığı liman arkası ve gezi yolunun evsel atıklardan geçilmediğini söyledi. Öztürk, "Her yağmur sonrası limanda aynı manzara yaşanıyor. Defalarca konuyu gündeme getirmemize rağmen kirliliğe çare bulunamadı. Üzülmez Deresi’nden gelen evsel atıkları perdeleyecek plastik dubalı bariyer sistemi kurulmadığı sürece bu rezalet devam edecek. Bir an önce yetkililerin liman içindeki insan sağlığını tehdit eder boyuta ulaşan çöp ve hayvan leşlerini temizlemesi i istiyoruz" diye konuştu.