Her şey barış için: Belediye başkanı timsahla evlendi

Meksika'da Chontal ve Huave yerli grupları arasında sağlanan barışın anısına gerçekleştirilen bir seremonide San Pedro Huamelula Belediye Başkanı ve "Alicia Adriana" isimli timsah evlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika'da San Pedro Huamelula kasabasının belediye başkanı Victor Hugo Sosa, "Alicia Adriana" isimli dişi bir timsahla evlendi. Seremoni sırasında konuşan Sosa, "Sorumluluğu kabul ediyorum çünkü birbirimizi seviyoruz. Önemli olan bu" dedi.

Sky News haber sitesinin aktardığına göre, bölgede bir erkek ile dişi bir timsahın evlenmesinin yaklaşık 230 yıllık bir tarihi var. Chontal ve Huave yerli grupları arasında sağlanan barışın anısına gerçekleştirilen seremoninin halka iyi şans getirdiğine inanılıyor.

'DÜĞÜN ÖNCESİ AKSİLİK OLMASIN DİYE' TİMSAHIN AĞZI KAPATILDI

Meksika'nın güneyinde Belediye Başkanı Sosa ve "Alicia Adriana" için düzenlenen düğün töreninden basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerde düğüne katılanların alkışlayıp dans ettiği görülürken, açıklama yapan Belediye Başkanı Sosa, "Aşk olmadan evlilik olmaz. Prenses ile evliliğe 'evet' diyorum" ifadelerini kullandı. Victor Hugo Sosa'nın 'gelinlik' giydirilmiş timsahı alnından öptüğü anlar da görüntülere yansıdı. 

Chontal kralı ile Huave prensesinin evliliğini temsil ettiği ifade edilen seremonide 'evlilik öncesinde herhangi bir aksilik olmaması için timsahın ağzının kapatıldığı' belirtildi. Müzik eşliğinde timsahla dans eden belediye başkanı, "Mutluyuz çünkü iki kültürün birleşimini kutluyoruz. İnsanlar memnun" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)