Helin Kandemir: Babam vefat edince 'Bihter'i bırakacağımı zannettiler

"Bihter" filminin Nihal’i Helin Kandemir, film çekimleri başlamadan 11 gün önce babasını kaybettiğini belirterek, "'Bihter' 'çalışmaya çok ihtiyacım olduğu bir dönemde beni buldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prime Video'da yayınlanan 'Aşk-ı Memnu' uyarlaması "Bihter" filminde 'Nihal' karakterini canlandıran oyuncu Helin Kandemir, film çekimleri başlamadan 11 gün önce babası Murat Kandemir’i lösemi nedeniyle kaybettiğini söyledi. Kandemir, "Babamı kaybettikten 11 gün sonra sete çıktım. Bizimkiler muhtemelen işi bırakacağım zannetmişti. Hiç öyle bir şey yapmak istemedim, hayata sıkı sıkı tutunmak gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

Birsen Altuntaş’ın YouTube kanalına konuk olan Kandemir, "'Bihter', çalışmaya çok ihtiyacım olduğu bir dönemde beni buldu. Şu an yaptığım tiyatro oyunu için de geçerli bu… Bu hayat bana ihtiyacım olanları veriyor. O dönem sette olmamın bana ne kadar iyi geldiğini fark ediyorum. Babamı kaybettikten 11 gün sonra sete çıktım. Bizimkiler bir de ben bırakacağım muhtemelen işi diye zannetmişti. Hiç öyle bir şey yapmak istemedim, hayata sıkı sıkı tutunmak gerektiğini düşünüyorum. Her ne olursa olsun bazen gerçekten zamanı biteni sakince uğurlamayı öğrenmek gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Filmde Osman Sonant’ın canlandırdığı babası Adnan Bey'e hayran bir kadına hayat veren Kandemir, "Benim de aynı öyle bir baba kız ilişkim vardı. Ben babamı çok beğenirdim, varlığını, ruhunu, tavrını, tutumunu… Konuşmaktan da biraz imtina ettiğin bir konu. Beni bir tık hala kilitleyen bir durum. Ama işimi, mesleğimi yaparak açıldığım, iyileştiğim bir hikaye benim için… Şimdi Allah rahmet eylesin, çok mutlu olsun inşallah. Beni görüyordur, izliyordur ki biz bu işi çok konuştuk. O yüzden bu iş benim için başka bir yerde Bihter” diye konuştu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)