HEDEP'ten 1 Kasım Kobanê Günü açıklaması: Ortak mücadele ve aydınlığın sembolü

1 Kasım Kobanê Günü'nde açıklama yapan HEDEP Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan, "IŞİD karanlığına karşı insanlığın kazandığı zaferi selamlıyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan 1 Kasım Kobanê Günü vesilesiyle yaptıkları açıklamada, "9’uncu yıl dönümünde Kobanê’de IŞİD karanlığına karşı insanlığın kazandığı zaferi selamlıyoruz" dedi.

Eş Başkanların yaptığı ortak açıklamada, Kobanê davasında yaşananlara dikkat çekilerek "Türkiye’de iktidar, emrindeki mahkemeler üzerinden Kobanê’de ortaya çıkan ortak mücadele ve aydınlığın zaferiyle hesaplaşmak istiyor. Kobanê Kumpas Davası’nda yargılanan arkadaşlarımıza bir kez daha mücadeleyi büyütme sözü veriyoruz" denildi.

'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Kobanê'ye yönelik operasyonların eleştirildiği açıklamada, "Kuzey-Doğu Suriye Yönetimi topraklarına yapılan saldırıların IŞİD’in yapamadığını tamamlamaya dönük olduğunu biliyoruz. Ortak ve demokratik bir yaşamın filizlendiği Rojava halklarıyla dayanışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" ifadelerine yer verildi.

"Kobanê Direnişi ile dünya halklarının enternasyonalist dayanışması bugünümüzü ve yarınımızı aydınlatıyor" diyen eş başkanlar, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nün başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilen dünya halklarına kutlu olmasını temenni etti. (HABER MERKEZİ)