Hedef gösterilen ve tehdit edilen gazeteci Bilal Güldem suç duyurusunda bulunacak

Paylaşımları nedeniyle sosyal medyada hedef haline getirilen ve tehdit edilen Gazeteci Bilal Güldem, HÜDA-PAR ve AK Partililer hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman'da "namaz etkinliğine" götürülen çocuklara dair bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Gazeteci Bilal Güldem, kendisini hedef gösteren HÜDA-PAR ve AK Partililer hakkında suç duyurusunda bulunacak. 

Mezopotamya Ajansı (MA) editörü, gazeteci Bilal Güldem, Batman'da "namaz etkinliğine" götürülen çocuklara dair videoyu sosyal medya hesabından paylaşması sonrası HÜDA-PAR'lılar tarafından hedef gösterildi. Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Bilal Çakır da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Güldem’i 'tetikçi' ifadeleriyle hedef gösterenler arasında yer aldı.

MA'da yer alan habere göre, sosyal medyada HÜDA-PAR ve AK Partili olduğu bilinen hesaplardan Güldem hakkında tehdit mesajları yayımlanırken kimi hesaplardan Güldem'in ev adresi ve beraat ettiği dosyalara dair tutanaklar da paylaşıldı.

RSF'DEN KINAMA

Mesajlar sonrası, birçok gazeteci ve meslek örgütü gazeteci Güldem’e destek verdi. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) yaptığı paylaşımda, “RSF’den Erol Önderoğlu: #Batman’da çocukların namaz için yola çıkarılmasına dair bir videonun, onu yayımlayan gazetecinin can güvenliğini tehlikeye sokulması için araçsallaştırılmasını şaşkınlıkla karşılıyoruz. Gazeteciyi hedef yapan bir avukatsa bu daha da vahimdir. Kınıyoruz” denildi.

DFG: GÜLDEM YALNIZ DEĞİLDİR

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) tarafından yapılanan açıklamada, “Ülkede gazetecilere yönelik gerek iktidar eliyle, gerekse iktidarın büyütüp beslediği çevreler tarafından saldırılar son bulmuyor. Bir taraftan yaptıkları haberler nedeniyle yargı kıskacına alınıp derdest edilen gazeteciler, diğer taraftan belli çevrelerin saldırılarına maruz kalmaktadır. Tek görevi ülkede olup bitenleri yalın bir şekilde kamuoyunun gündemine taşımak olan gazeteci arkadaşlarımız hedef gösterilerek, sesleri kısılmak istenmektedir” ifadelerine yer verildi. 

Güldem’in paylaştığı video sonrası hedef gösterildiğine dikkat çekilen açıklamada "Bir gazeteci yaptığı meslek gereği elbette ki eleştiriye açıktır. Hatta yaptığı haberler, yazdığı yazılar da eleştirilebilir. Ancak malum çevreler tarafından örgütlendiği açık olan saldırı ve linç girişimi, kabul edilecek bir şey değildir. Özellikle bölgemizde 90’lı yılların devlet yanlısı Hizbil-kontra olarak bilinen ve din kisvesi altında katliamlar gerçekleştiren grubun artıkları ve destekçileri işin içinde olunca durum ciddi bir hal almakta. Öyle ki bu tarz yönelimlerin gazetecilerin canına kastetmeye kadar vardırıldığını yakın tarihimizin örneklerinden bilmekteyiz. 

Bu nedenle gazeteci arkadaşımız Bilal Güldem’e yönelik bu saldırıları sert bir biçimde kınıyoruz. Bu çete yapılanmaları da bilsinler ki Bilal Güldem yalnız değildir. Bizler her şart ve koşullarda arkadaşımızı sahipleniyor, ona yönelik saldırı ve tehditleri kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Ayrıca tüm meslektaşlarımızı, basın meslek örgütlerini ve tüm demokratik kamuoyunu da bu tarz yönelimlere karşı ortak hareket etmeye, gazetecileri savunmaya çağırıyoruz" denildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Bilal Güldem’in avukatları, müvekkillerini tehdit eden sosyal medya kullanıcıları hakkında suç duyurusunda bulunacak. (HABER MERKEZİ)