HDP'li Semra Güzel hakkındaki iddianame kabul edildi

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra 3 Eylül'de İstanbul’da gözaltına alınan ve tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame kabul edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan ve Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 58 sayfalık iddianamede Güzel'in üzerine kayıtlı telefonun, öldürülen PKK üyelerinin not defterlerinde yazılı olduğu öne sürüldü.

GİZLİ TANIK İFADELERİNE YER VERİLDİ

HDP’li Güzel hakkında hazırlanan iddianamede, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturmada ifade veren "Ezel" kod isimli gizli tanığın Güzel hakkında “örgütü üyesi olduğuna” yönelik beyanı ve teşhis tutanağı ile Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında ifade veren tanık Hasan D'nin de beyanına yer verildi.

İddia makamı Güzel’in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasından 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler hdp semra güzel