HDP’li milletvekilleri Meclis’ten Adalet Bakanlığı’na yürüdü

HDP Milletvekilleri Meclis’ten Adalet Bakanlığı'na tecride karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri cezaevlerindeki tecride karşı TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüyüş gerçekleştirdi.

Tüm HDP’li parlamento üyeleri “Hukuksuz İnfaz Yakmaya Son”, “Tecride Sessiz Kalma”, “Cezaevlerinde Ölümlere Son”, “Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın” pankartları taşıdı.

HDP Grup Başkanvekilleri Hakkı Saruhan Oluç, uzun süredir cezaevlerinde çok ciddi hak ihlalleri ve hukuksuzlukların yaşandığını söyleyerek, "Hasta mahpuslar meselesi vahim bir duruma ulaştı. Şu anda 604'ü ağır, bin 600 civarında hasta mahpus bulunuyor. 9 ay içinde 62 mahpus cezaevlerinde hayatını kaybetti. Bir başka sorun ise infaz yakmak meselesi. Cezaevlerindeki kurullar, onlarca yıl hapis yatmış mahpusların infazlarını yakıyor, dışarıya çıkmalarını engelliyor. Şu ana kadar 120 mahpusun infazı yakılmış durumda. Cezaevlerindeki hukuksuzluklarla ilgili Adalet Bakanı'yla görüşüp fikirlerimizi anlatmak istiyoruz. Acil önlemler alınmasını istiyoruz. Tecrit meselesi de başka bir konu. İmralı'da yatanlara hukuk dışı, uluslararası anlaşmalara aykırı olarak insanlık dışı bir tecrit uygulanıyor" dedi. (DUVAR)