HDP üyesi olmayan KHK’li de siyasi yasaklı listesine konuldu

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP’nin kapatılması amacıyla hazırlanan iddianamede HDP’ye üyeliği bulunmayan Sinan Ok için de siyasi yasak istendi. 2017 yılında TÜİK'ten KHK ile ihraç edilen Ok, HDP Van Millletvekili Muazzez Orhan Işık'a özel danışmanlık yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle hazırladığı iddianamede aralarında HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın da bulunduğu 687 HDP'li hakkında siyasi yasak istendi. Listede yer alanlar arasında 2017 yılında Türkiye İstatistik Kurumu'ndan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve şimdilerde HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık’a özel danışmanlık yaparak yaşamını sürdüren Sinan Ok da bulunuyor.

‘BAŞTAN SONA KEYFİ BİR DURUM’

Kendisine yönelik bu uygulamanın açılan davanın hukuksuzluğunu ve keyfiliğini de ortaya koyduğunu belirten Ok, “Ben parti yöneticisi, üyesi bile değilim. Benim uzmanlık alanım çok farklı. Listede eksiklik görüp dâhil etmişler. Ben özel danışmanlık yapıyorum milletvekilime. Baştan sona keyfi bir durum. Bir bütün olarak keyfi olduğu için izahı yok. Bizim ismimizin eklenmesi bu davanın hukuksuzluğunu ortaya koyuyor. 'Söz ve eylemleriyle' diye bir ibare koymuşlar. Benim herhangi bir beyanım ya da açıklamam yok” diye konuştu.

Bu tür davaların ne ülkeye ne topluma bir yararının olmayacağını söyleyen Ok, “Daha önce zaten TÜİK’ten KHK ile ihraç edilmiştim, şimdi yeniden ihraç ediliyorum. İki çocuğum var. Devletimiz benim hayatın hiçbir alanında olmamı istemiyor. Ama biz susmayacağız, demokrasi mücadelemize devam edeceğiz” dedi. (DUVAR)