HDP Sur İlçe Eşbaşkanı Hatun Yıldız 6 yıl 3 ay hapis cezası

HDP'nin Sur İlçe Eşbaşkanı Hatun Yıldız'a açılan davada 'örgüt üyesi olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Yıldız, 'örgüt propagandası yapmak' suçundan ise beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sur İlçe Eşbaşkanı Hatun Yıldız hakkında, telefon dinlemeleri, katıldığı taziyeler, basın açıklamaları, gizli ve açık tanıkların beyanları gerekçesiyle “örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması, Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yıldız’ın katılmadığı duruşmada, avukatı Yusuf Çakas hazır bulundu.

İddia makamı, önceki celsede 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle mahkemeye sunduğu mütalaayı tekrarladı.

'SİYASİ FAALİYETLER OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ'

Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan avukat Yusuf Çakas, gizli tanığı “iftiracı” olarak tanımlayarak, tanık beyanlarının çelişkili olduğuna dikkat çekti. Müvekkilinin siyasetçi kimliğiyle çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Çakas, “Müvekkilim siyasetçidir, bu hakkını da HDP Sur ilçe başkanlığı olarak yürütmüştür" dedi. Müvekkilinin 300 cenaze törenine katıldığını ancak dosyaya sadece 10 cenaze törenin eklendiğini kaydeden Çakas, bu durumunda siyasi faaliyetler olarak değerlendirmesi gerektiğini belirterek, beraat talebinde bulundu.
 
Mahkeme heyeti verilen kısa aranın ardından Yıldız’ın “örgüt propagandası yapmak” suçundan beraatına, “örgüt üyesi olmak” suçundan ise 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. (MA)