HDP Kadın Meclisi’nin yürüyüşüne polis izin vermedi

Halkların Demokratik Partisi Hakkari Kadın Meclisi’nin “ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında düzenlediği yürüyüşe polis izin vermedi.

Hakkari'de kadınlar yürüyüşe geçtikten kısa bir süre sonra polis tarafından durduruldu.
Google Haberlere Abone ol

Mimar Kaya

HAKKARİ - Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü olan 25 Kasım etkinlikleri kapsamında ilk yürüyüş HDP tarafından Hakkari’de yapılmak istendi. HDP Kadın Meclisi öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, polis tarafından engellendi.

‘HDP’Lİ KADINLARA ÖZEL POLİTİKA YÜRÜTÜLÜYOR’

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Hakkari Milletvekili Sait Dede, Barış Anneleri, HDP kadın meclisi üyeleri, il ve ilçe teşkilatları ile onlarca kadın hastane kavşağında bir araya gelerek yürüyüşe başladı. Ancak kadınların yürüyüşü çarşı merkezine yakın bir noktada polisler tarafından durduruldu. Valiliğin 15 süreyle uzatılan yasaklama kararı gerekçesiyle engellenen kadınlar, burada basın açıklaması yaptı. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, “Maalesef her yerde karşılaştığımız manzara ile burada da karşılaştık. Kadınlar şiddete uğrarken, kadınlar yolun ortasında katledilirken, kadınlar tacize tecavüze uğrarken, çocuklar cinsel istismara uğrarken, kadınlar kendilerine koruma sağlanması için başvuru yaptıklarında ortada olmayan görünmez olan kolluk, burada kadınların sesini kısmak için yine tüm gücüyle bir yığınak yapmış” diye konuştu. Valilik yasağını eleştiren Başaran “Valiliğin yasağı her nedense sadece HDP’ye karşı oluyor. Bu ilde herkes eylem yapabilir, HDP’ye karşı gelip hakaret edip linç edilebilir. Ama HDP’liler ve HDP’li kadınlar ses yükseltmek istediklerinde bu barikatlarla yüz yüze kalıyor” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’DEKİ KADINLAR HAKKARİ’DE KADINLARA YÖNELİK POLİTİKAYI BOŞA ÇIKARACAK’

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise Türkiye’deki kadın örgütleriyle Kürt kadının bedeni üzerinde yürütülen kirli politikaları boşa çıkaracaklarını söyledi. Aydeniz Kürtçe yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Hakkari’de mahalle mahalle, ev ev, köy köy dolaştık. Halkımızla ve kadınlarımızla bir araya geldik. Hakkari’de kadına yönelik yaşanan baskı ve şiddeti konuştuk. Hakkarili kadınlar üzerlerindeki oyunun farkındalar. Kürt kadını üzerinde farklı bir psikolojik baskı uygulanmaktadır. Biz yine de diyoruz ki, sizler ne kadar zulüm ve zorbalık yapsanız da ne kadar öldürseniz de ve kadın bedeni üzerinde oyun oynasanız da Kürt kadını mücadelesini yükseltmeye devam edecektir” diye konuştu. (DUVAR)