HDP İzmir İl Eş Başkanları gözaltına alındı

HDP İzmir İl Eş Başkanları Vedat Çınar Altan ve Berna Çelik ile HDP Buca İlçe Eş Başkanı Nihat Türk gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İçişleri Bakanlığı yerleşkesinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne dönük 1 Ekim'de gerçekleştirilen saldırı sonrası başlatılan gözaltı operasyonları bugün de devam etti.

 İzmir, Eskişehir, Kilis, Kocaeli, Batman, Hakkari, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Şırnak'ta yapılan ev baskınlarında 75 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlar arasında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal'ın yanı sıra çok sayıda siyasetçi bulunuyor.

Öte yandan operasyon kapsamında İzmir'in Konak ve Buca ilçe binalarının da basıldığı ve aramaların sürdüğü belirtiliyor.

Adreslere gerçekleştirilen operasyonda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eş Başkanları Vedat Çınar Altan ve Berna Çelik ile HDP Buca İlçe Eş Başkanı Nihat Türk gözaltına alındı.

MİLLETVEKİLİ ARACINDA ARAMA YAPILDI

Öte yandan sabah saatlerin Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe örgütü binalarına baskın düzenlenerek arama yapıldı. Binalardaki aramanın yanı sıra Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Ağrı Milletvekili Nejla Demir'in aracı da polisler tarafından arandı. Polisin arama sırasında araçta bulunan bazı evraklara el koyduğu öğrenildi. Yine Millletvekili Burcugül Çubuk'un il binasına girişi engellendi. Binalardaki aramalar sürüyor.

İL BİNASINDAKİ ARAMA SONA ERDİ: EŞBAŞKANLAR GÖZALTINDA

Çankaya'da bulunan HDP İl binasında sabah erken saatlerden bu yana süren arama sona erdi. Binada yapılan aramada kitaplara ve harddisklere el konulurken, bina içerisindeki kapıların tahrip edildiği görüldü. Aramaya eşlik eden İl Eşbaşkanları Çınar Altan ve Berna Çelik ise arama sona erdiğinde gözaltına alındı. Bina çıkışını abluka altına alan polis, eşbaşkanlar binadan çıkarıldığı esnada basın mensuplarının görüntü almasını engelledi. Öte yandan bina önünde bir araya gelen kalabalık ise gözaltıları "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "HDP halktır halk burada" sloganları ile protesto etti.

Öte yandan avukatlardan alınan bilgilere göre Eşbaşkanlar Çelik ve Altan'ın arama sürdüğü esnada yaklaşık üç saat boyunca ters kelepçeli şekilde bekletildiği öğrenildi. (DUVAR)

Etiketler gözaltı emniyet 11 il