HDP eski Milletvekili Sait Dede: Tecrit politik ve siyasi karardır

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari İl Kongresi'nde konuşan HDP eski Milletvekili Sait Dede, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin politik ve siyasi bir karar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

HAKKARİ - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ismi ile Hakkari’de kongreye gitti.

Sümbül Mahallesi Sefa Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongreye, DEM Parti Van Milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Mahmut Dindar, Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Hakkari Eski Milletvekili Sait Dede, barış anneleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, DEM Parti’nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçe yöneticileri, Hakkari il ve ilçe belediye başkan adayları ile il meclisi ve belediye meclis aday adayları katıldı.

'BU PARTİ SİYASİ VEYA ŞAHSİ BİR PARTİ DEĞİLDİR'

Kongrede konuşan eski HDP Millletvekili Sait Dede, "Mevzu Yeşil Sol, HDP, DEP, HADEP veya DEM parti değildir. Fikriyatımız tüm partilerde aynıdır. Mücadelemiz ve hedefimiz değişmez. Partimizin amacı sadece belediye seçimleri veya milletvekili seçimleri değildir. Amacımız özgür bir yaşamdır. Bu kongrelerde bunun bir adımıdır. Bu parti, siyasi veya şahsi bir parti değildir" dedi.

Ortadoğu'da yaşanan savaşın temel hedefinin Kürdistan olduğunu ifade eden Dede, "Herkes iki temel sorunumuz olduğunu söylüyor. Filistin ve Kürt sorunu. Fakat en büyük sorun Kürt sorunudur. Kürt sorunu demokratik yollarla çözüme kavuşmasa Ortadoğu'daki savaş da bitmeyecektir. Kürt sorununda yol ve yordam bellidir. Muhatap Sayın Öcalan’dır" ifadelerini kullandı. (DUVAR)

Etiketler hakkari dem kongre