HDP 'çöp evde' bulunan çocuğu sordu: Neden geç kaldınız?

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a Bursa'daki 'çöp evde' bulunan 9 yaşındaki çocuğu sordu: "Koruma altına almada neden geç kaldınız?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Bursa'da boşaltılmak istenen çöp evdeki kilitli odada baygın halde bulunan 9 yaşındaki çocuğu Meclis gündemine taşıdı. Kaçmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na soru önergesi verdi. 

BAKANLIĞA SORU: NEDEN GEÇ KALDINIZ?

Bursa'da çöple doldurulan evin tahliyesi sırasında kapısı kilitli odada bulunan 9 yaşındaki çocuk koruma altına alındı. Çocuğun sağlık durumuyla ilgili Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, açıklamalarda bulundu. Özkan, çocuğun sağlık durumunun şu an iyi olduğunu söyledi.

HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a, "Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çocuğu koruma altına almada neden geç kalmıştır?" sorusunu sordu.

Kaçmaz, Yanık'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları sordu:

- Bakanlığınız dokuz yaşındaki çocuk hakkında nasıl bir koruma programı uygulayacaktır?

- Çocuğun ruhsal ve bedensel sağlığının yerine gelmesi için Bakanlığınız nasıl bir inisiyatif alacaktır?

- Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çocuğu koruma altına almada neden geç kalmıştır?

- Yukarıdaki anlatılan olaya benzer bakanlığınıza iletilmiş şikayetler var mıdır ve bakanlığınızın bu konuda nasıl bir prosedür uygulamakta? (HABER MERKEZİ)