HAYTAP'tan 'Ne Yaptığınızı Biliyoruz' mektup kampanyası

HAYTAP, Tarım Bakanlığı'na 'Ne Yaptığınızı Biliyoruz' mektup kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sokak hayvanlarının ölüme gönderilmesine karşı çıkan Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu (HAYTAP) Tarım Bakanlığı'na mektup kampanyası başlattı.

'Ne Yaptığınızı Biliyoruz' başlıklı kampanya ile "Öncelikli hedefimiz binlerce mektubun posta yoluyla Tarım Bakanlığı'na yollanması" denildi.

HAYTAP'tan kampanya ile ilgili yapılan açıklama şöyle: 

“Mahallemizin hayvanlarının ölüme gönderilmesine karşı çıkıyoruz ve Tarım Bakanlığına Mektup Kampanyası başlatıyoruz: “Ne Yaptığınızı Biliyoruz”

Bilindiği üzere son zamanlarda mahallemizin kısırlaştırılmış sosyal köpeklerinin toplatılıp bakımevi denen ölüm kamplarına götürülmesi için bakanlıklar ve belediyeler iş birliği içinde çalışmalar yapmakta, medyada ise hep bir ağızdan büyük bir algı operasyonu yürütülmektedir.

Yetkililer her ne kadar bakımevlerinde hayvanların misafir edileceğini belirtse de işin iç yüzünün hiç de öyle olmayacağını ve aslında ne yapacaklarını biliyoruz.

Tek çaremiz, onların sesini, çözüm önerilerimizi bu komisyonlara ve Cumhurbaşkanlığına duyurmaktır. Tek gücümüz ise hayvanlarla uyum içinde ve sağlıklı koşullarda yaşayacağımız güzel bir ülkeye olan inancımız ve birlikteliğimizdir.

Bu kapsamda, sesimizi duyurabilmek için bir mektup kampanyası başlatıyor ve bütün yurttaşları bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. Dedik ya, tek gücümüz inancımız ve birlikteliğimiz, eğer bu mücadeleye inanırsak ve hep birlikte sahiplenirsek ülkemizin sınırlarını aşan bir etki yaratacağımızı biliyoruz.

Öncelikli hedefimiz binlerce mektubun posta yoluyla Tarım Bakanlığına yollanması. Evet, yanlış duymadınız, bildiğiniz, postaneye ya da kargo şubelerine gidip postalanan, elle yazılmış mektuplardan söz ediyoruz. Can dostlarımızın hakkını sanal imza kampanyaları ya da bölük pörçük eylemlerle değil, bilgisayar başından kalkıp sokağa çıkarak ve 'hep birlikte' savunabileceğimizi düşünüyoruz.  Doğmaktan başka suçu ve kendini savunma şansı olmayan, bunca yıldır insanlar için çalışmış, bekçilik, çobanlık, bakıcılık yapmış, sevgisini paylaşmış dostlarımız bu kadarcık emeğimizi hak ediyorlar, değil mi?

Bu nedenle sizden, maliyeti en fazla 20 TL olacak bir mektubu Tarım Bakanlığının aşağıda verilen adresine PTT ya da kargo yoluyla postalamanızı istiyoruz. O kadar çok samimi mektup gitmeli ki dünyada bile ses getiren bir kamuoyu oluşturmalıyız.

Kampanyamızın etkili olması için uyulması gereken bazı kurallar var. Sizin için madde madde yazdık. Buyurun.

'Ne Yaptığınızı Biliyoruz' mektup kampanyası için izlenecek adımlar:

1. Temiz bir dille, içinden geldiği gibi tüm duygularını, düşüncelerini ve çözüm önerilerini bildirir şekilde Tarım Bakanlığına hitaben (Bakanlık makamının dikkatine) bir mektup yaz. Zamanın yoksa mektuba sadece “Ne Yaptığınızı Biliyoruz” yazabilirsin, eğer vaktin var ise ve daha uzun bir mektup yazmayı tercih edersen hayvanları barınaklara toplayıp öldürmenin çözüm olmadığını, saldırgan köpeklerin toplanması, hayvan ticaretinin ve üretiminin durdurulması, ülkede kısırlaştırma seferberliğinin başlaması gerektiğini yazabilirsin. Ama unutma: Mektup, kampanya sloganı olan “Ne Yaptığınızı Biliyoruz” cümlesini muhakkak içermeli. Mektubunun daha etkili ses getirmesini istiyorsan iadeli taahhütlü olarak yollayabilirsin.

2. Postaneye gidip cep telefonunu yatay şekilde tutarak kendini videoya çek ve kısa bir konuşma yap. Konuşmanda bulunduğun ili, hangi postanenin önünde olduğunu, Tarım Bakanlığına bir mektup gönderdiğini söyle. Videon “Ne Yaptığınızı Biliyoruz” cümlesi ile bitsin.

3. Mektubu şu adrese gönder:

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı,

No: 161, 06800, Çankaya/ANKARA

4. Çektiğin videoyu sosyal medya sayfanda paylaş. Gönderinde, bulunduğun ilin milletvekillerini, tarım il ve ilçe müdürlüklerini, Tarım Bakanlığını ve belediye başkanlarını etiketle. Sonra da bu gönderini HAYTAP ile paylaş ki HAYTAP da kendi sayfasında yayınlayabilsin. Dilersen mektubunun bir fotoğrafını da paylaşabilirsin.

5. Kampanyanın kitleselleşebilmesi için en az 5 arkadaşını bunu yapmaya ikna et."