'Hayatta kalan en prematüre bebek' Richard bir yaşına bastı

337 gram ağırlığında, beş aylık doğan Richard Hutchinson, 'hayatta kalan en prematüre bebek' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Richard, haziran başında bir yaşına bastı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de geçtiğimiz yıl sadece 337 gram ağırlığında ve beklenenden tam 131 gün erken doğan Richard Scott William Hutchinson, bir yaşına bastı. Doktorların ailesine "Yaşamaz" dediği Hutchinson, 'hayatta kalan en prematüre bebek' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Richard geçtiğimiz yıl ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, annesi Beth Hutchinson'ın yaşadığ tıbbi komplikasyonlar nedeniyle beş aylık olarak doğdu. Planlanan doğum tarihinden 131 gün erken doğan Richard, sadece 11.9 ons (337 gram) ağırlığındaydı. O kadar küçüktü ki, ailesi onu tek bir avuçta tutabiliyordu...

Doktorlar aileyi en kötüsüne hazırlamak zorunda kaldı. Richard'ın doktorlarından Stacy Kern, Guinness Rekorlar Kitabı'na yaptığı açıklamada "Babası Rick ve annesi Beth doğumdan hemen önce bu kadar erken doğan bir bebek için ne beklemeleri gerektiğini sorduklarında, ekibimiz onlara hayatta kalma şansının yüzde 0 olduğunu söyledi. Richard'ın hayatının ilk birkaç haftasının çok zor olacağını biliyordum ama eğer bunu atlatabilirse hayatta kalacağını hissetmiştim" dedi. 

Kern, Richard'ın yenidoğan yoğun bakım ünitesinden çıktığı günü şöyle anlattı: "Çok özel bir gündü. Onu beşikten alıp gözlerimde yaşlarla tuttuğumu hatırlıyorum. Onun, bir zamanlar o kadar hasta olan, hayatta kalmayacağından korktuğum aynı küçük çocuk olduğuna inanamadım. Bir zamanlar bir avucuma sığan, yarı saydam derisinden her bir kaburgasını ve damarını gördüğüm aynı küçük çocuk..." 

Richard bu süreçte altı aydan uzun süre hastanede kaldı; korona virüsü pandemisi nedeniyle ailenin geceleri refakat etmesine izin verilemedi. Babası Rick, her gün hastaneye gittiklerini anlatıp "Sanırım bu, durumu atlatmasına yardımcı oldu çünkü bize güvenebileceğini biliyordu" dedi. 

Richard Aralık 2020'de taburcu oldu; 5 Haziran'da ise ilk doğumgününü kutladı. Annesi Beth Guinness Rekorlar Kitabı'na yaptığı açıklamada, oğlunun 'hayatta kalan en prematüre bebek' olması hakkında "Gerçek gibi gelmiyor. Hâlâ şaşırıyoruz. Ama mutluyuz" dedi. Beth Hutchinson, Richard'ın Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için "Bu, prematüre doğumlar hakkında farkındalık yaratmak adına onun hikâyesini paylaşmanın bir yolu" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)