Sosyal medyada gündem 'kütüphane': Çünkü onlarla var olduk!

Sosyal medya 'kütüphanleri' tartışıyor: Elbette sırtımızı dayayacağız, onlarla var olduk!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınıyla birlikte birçok etkinlik ve medya faaliyetleri evlerden yapılmaya başladı. Bu süreçte gerçekleşen canlı yayınlara katılan konukların ve sunucuların fonda kütüphane kullanması sosyal medyada gündem oldu.

Kimi kullanıcılar kütüphanelerin hayatlarında önemli bir yer tuttuğunu belirtirken kimileri de bu kütüphanelerin 'gösteriş' amaçlı kullanıldığını ifade etti.

TARTIŞMALAR ECO'YU HATIRLATTI

Bu tartışma, dünyaca ünlü yazar ve akademisyen Umberto Eco'nun 30 bin kitaptan oluşan kütüphanesiyle ve ziyaretçileriyle ilgili söylediği şu sözleri akıllara getirdi:

“'Ovv Profesör Eco, bu ne müthiş bir kütüphane! Bu kitapların ne kadarını okudunuz?' diye soranlarla, pek küçük bir azınlık olan, bir kişisel kütüphanenin ego şişiren bir takıntı değil de bir araştırma aracı olduğunu kavrayanlar. “Onlar okunmuş kitapların, okunmamışların yanında nasıl da kıymetsiz olduğunu iyi bilirler."

'ELBETTE SIRTIMIZI DAYAYACAĞIZ'

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi rektörü Handan İnci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda eleştiriler üzerine kütüphanesinin önünde çektiği fotoğrafları koyarak, "Elbette sırtımızı dayayacağız, onlarla var olduk!" dedi.

Yazar Murat Önderman  "Arka planda kütüphane bulunmasının 'hava atma' niyetiyle açıklanması, insanların kendilerini olmadıkları gibi göstermeye çalıştıklarını varsayan kinizmin yalnız ülkedeki derinliğine işaret ediyor" ifadelerini kullanırken psikiyatrist yazar Erol Göka da, " Yayına katılan konuşmacının evinin kütüphanesinin veya kitaplarının, çalışma masasının önünde yaptığı çekim şeklini destekliyorum. Kitap görüntüsü ne güzel bir görüntüdür; konuşmacının kendisini besleyen kaynakları göstermesi onun en tabii hakkıdır ve 'iyi örnek' vasfındadır. Narsisizm, güzellik gibidir, zeka gibidir; kişinin ilk bakışta hemen fark edilen, gizlenmesi pek mümkün olmayan özelliğidir. Narsist, ister kütüphanesinin önünde ister muhteşem salonunda ister balkonunda çiçeklerine sarılmış halde yayına çıksın onu görür görmez tanırsınız" şeklinde konuştu.