Biri Bizi Gözetliyor yarışmacılarının salgından haberi yok

Almanya'da yayınlanan Big Brother (Biri Bizi Gözetliyor) programına katılanlar korona salgınından habersiz. Yapımcılar izleyicilerden gelen tepkiler üzerine yarışmacıları bilgilendirme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da yayımlanan Big Brother (Biri Bizi Gözetliyor) yarışmacıları küresel bir salgın hâline gelen korona virüsünden habersiz.

T24'ün haberine göre Almanya'nın batısında bulunan Cologne kentinde bir ev içindeki 14 kadın ve erkek yarışmacı ayrışma için Big Brother evine girdikleri tarih olan 6 Şubat'a, Koronavirüs henüz Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkmış ve Çin'den başka ülkelere giden bazı kişilerde görülen bir hastalıktı. Yarışmanın formatı kapsamında dünya ile ilişikleri kesilen yarışmaya 4 kişi daha eklendikten birkaç gün sonra, 6 Mart'ta,  Almanya'da ilk Koronavirüs kaynaklı ölüm meydana geldi.

Program yapımcıları evde kalan yarışmacıları dünyada olup bitenle ilgili bilgilendirmeme kararını devam ettirdi. Yapımcıların yarışmacıları bilgilendirme kararı yalnızca ailelerinden birinin başına bir şey geldiği durumlarda deliniyor. Yapımcıların Koronavirüs'ü gizli tutma kararı sosyal medyada tepki çekti. Yarışmanın yayınlandığı kanal tepkiler üzerine bugün özel bir bölüm yayımlanarak yarışmacıların Koronavirüs küresel salgını hakkında bilgilendirileceğini söyledi.