Queer Olympix başlıyor

Queer Olympix, be sene İstanbul Heybeliada ve Kalamış’ta gerçekleşecek. Etkinlik 3 gün sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlki 2017 Ağustos’unda düzenlenen Queer Olympix, Bu sene 23-25 Ağustos tarihleri arasında İstanbul, Heybeliada ve Kalamış’ta gerçekleşecek.

Queer Olympix'in bu yıl ki basın açıklamasında Türkiye ve Türkiye dışından 100'ün üzerinde katılımcıyla gerçekleşmesinin amaçlandığı belirtti:

"Bol, gol yemeli, koşturmacalı, top atmacalı, deneyim paylaşmacalı Queer Olympix'in üçüncü yılına yine aynı heyecanla başladık. Son dönemde yaşadığımız ve gittikçe ağırlaşan toplumsal ve siyasal şartlar altında kadınlar ve LGBTİ+ bireyler olarak alanlarda, sahalarda, sokaklarda her yerde varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz. LGBTİ+ ve kadın olmak kent kullanırken bizi ister istemez çeşitli manevraları öğrenmeye, türlü türlü stratejilere sürüklüyor."

'BAŞKA BİR OLİMPİYAT MÜMKÜN MÜ?'

"Özellikle son dönemlerde siyasi ve toplumsal baskının kamusal alanda getirdiği kısıtlamalar büyük meydanlarda yaşadığımız coşkulu direnişlere ve eğlencelere ne yazık ki imkan tanımıyor. Bir yandan sporun piyasalaşması ve sporcunun değerinin şirketler tarafından belirlenmesi, diğer yandan bu alanda var olma çabamızın verdiği "Başka bir oyun, başka bir tribün, başka bir olimpiyat mümkün mü?" sorularımıza bizzat kendimiz cevap vererek Queer Olympix'i bu yıl tekrar hayata geçirmek için can atıyoruz."

Queer Olympix 2019 kapsamında futbol, plaj voleybolu, uzun atlama ve hızlı yürüme olmak üzere 4 farklı branşta yarışların yanı sıra forum, söyleşi ve atölyeler de düzenlenecek.

Cuma günü başlayacak olimpiyatlar öncesi, organizasyonun düzenleyicisi olan Atletik Dildoa futbol takımından Seçil Epik, Queer Olympix 2019'un hazırlık süreçleri ve içeriği hakkında "Tanışma pikniği, yoga ve ardından plaj keyfi gibi biraz daha insanların kaynaşma, sosyalleşme ve bir arada vakit geçirebilmelerine yönelik etkinliklerle başlayacağız. Yoga ve Queer circus atölyeler olacak. Bu atölyeler dışında, 2019 Kadınlar Dünya Kupası'ndaki Queer görünürlüğü üzerine de bir forum gerçekleştireceğiz. Bu bizim için heyecan verici olacak çünkü 2019 Kadınlar Dünya Kupası süresince dünya basınında bu konuya geniş yer verildi. Konuyu, "bu görünürlük bizim için ne ifade ediyor, bize faydası nedir, gelecek yıllarda ne gibi etkileri olabilir?" gibi sorular üzerinden konuşacağız." dedi. (Kaynak: Alan Savunması)

Queer Olympix 2019 programı:

1. Gün – Heybeliada

09:50 – Kadıköy İskelesi'nde Buluşma

10:20 – Kadıköy – Adalar Vapuru

12:30 – Tanışma oyunları

13:00 – Tanışma Pikniği

14:00 – Yoga

19:15 – Piknik Alanından Ayrılmaya Başlıyoruz

2. Gün – Kalamış

11:00 – Bayrak Yarışı ve Hızlı Yürüme

12:00 – Atölye: Oyun Kurucu

13:30 – Uzun Atlama

15:00 – Forum: Kadınlar Dünya Kupası'nda Kuir Esintiler

16:00 – Plaj Voleybolu Turnuvası

17:00 – Tenis

17:00 – Kuir Circus

18:00 – İzleyici futbol turnuvası

21:00 – Özel Maç: Queer League vs. Queer Olympix

3. Gün – Kalamış

12:00 – Queer League Armenia ile söyleşi

13:00 – Doğaçlama atölyesi

14:00 – Futbol Antrenmanı

15:00 – İzleyici Plaj Voleybolu Turnuvası

15:00 – Futbol Turnuvası

17:00 – Kuir Circus

22:00 – Ödül Töreni & Kapanış Partisi