Ferhat Tunç'a yangın protestosu yüzünden trafik cezası

Dersim yangını protestosuna katılan Ferhat Tunç'a trafik cezası: Yayaları engelledin!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Ferhat Tunç'a, Dersim'deki yangınların söndürülmesi konusunda gereken çalışmaların yapılmadığı gerekçesiyle düzenlenen protestoya katıldığı için 'trafik cezası' kesildi.

Tunç, 28 Ağustos'ta kente gelen HDP milletvekilleriyle yangınları protesto etmek istemiş ancak heyetin Ovacık Vadisi'ne girişi engellenmişti. Hozat üzerinden gidişin de engellenmesi üzerine heyet, Dersim-Elazığ yolu üzerinde kısa bir oturma eylemi düzenlemişti. Bu eylem dolayısıyla Tunç'a 'trafik cezası' kesildi. Sanatçıya gönderilen ceza tutanağında, gerekçe olarak 'geçitlerde, yayanın trafiği engelleyecek davranışlarda bulunması' gösterildi.

TUNÇ: YOLLARI KENDİLERİ KAPATTI

Karara tepki gösteren Tunç, "Dersim'e gelen milletvekilleri yangın yerine gitmesin diye, yolları tüm geçişlere kapatan kendileri. İnsanların seyahat özgürlüğünü engelleyerek aslında suç işleyen de kendileri. Bu uygulamanın hukuksuz ve mesnetsiz olduğunu belirterek yolların açılmasını talep ettiğimiz için trafikte yaya kurallarını ihlal etmişim. Resmiyette OHAL kalktığı için 'kabahatler suçu' uygulaması yerine trafik kurallarını ihlalden kesmişler cezayı. Hiçbir şey şaşırtmıyor artık. Kasa boş, varlık fonuna para mı lazım acaba?" (Kaynak: Evrensel)

Etiketler HDP ceza ferhat tunç