Ortada kalan atlar birer birer ölüyor

Faytoncuların başka illerden İstanbul'a getirdiği 220 at, sağlık raporu alınamadığı gerekçesiyle Ada'ya alınmadı. Atlar iki aydır Beykoz'da güneş altında, bakımsız bir halde bekletiliyor. Bu süreçte yaklaşık 50 at ölürken, geride kalanlar da zayıf düşmüş durumda. Atları İstanbul'a getiren hayatta tutmaya çalışan sahipleri de oldukça zor durumda...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyükada'da çalıştırmak amacıyla İstanbul'a getirilen 220 at, yaklaşık 2 aydır Beykoz'un Cumhuriyet Mahallesi'nde tutuluyor. İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün atlar için koyduğu 'Ruam' hastalığı teşhisi nedeniyle atların Ada'ya gidişlerinin engellendiği belirtilirken birçok at, bakımsızlıktan zayıf düşmüş halde. Cumhuriyet mahallesinde atlarla birlikte kalan at sahipleri, bakımsızlıktan yorgun düşen atlara şırınga ile vitamin enjekte ediyor.

HAK SAVUNUCULARI TEPKİLİ

Hayvan hakları savunucuları ise bu duruma tepkili. Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği Başkanı Okan Oflaz, “2 aydır bu işin üstündeyiz. Bunlar ilk değil. Yaklaşık 270 at vardı. Burada şimdi atlar günden güne ölerek sayısı azalıyor ve çok kötü haldeler. Yanlarındaki insanların hali de ortada. Karantina olmasına rağmen hiçbir sevk belgesi olmadığı halde '500 küsur atı getirin' demiş birileri ve getirmişler. Seçim öncesi Cumhurbaşkanımız artık atları fayton zulmünden kurtaracağız demişti. Bu açıklama içimize sur serpmişti. Biz şimdi biran önce bu açıklamanın yerine getirilmesini ve bu zulmün bitmesini bekliyoruz" diye konuştu.

"BİZİ BAŞI BOŞ BIRAKTILAR"

Atlarla birlikte yaklaşık 2 aydır beklediklerini söyleyen at sahipleri de durumdan şikayetçi. “Bizi başı boş bıraktılar. Ne ilgileniyorsunuz ne de sahip çıkıyorsunuz. Ben bir seneden beri bu hayvanlara bakıyorum. Atlarımız gayet sağlıklı ama sağlıksız bir şekilde bekletiyorlar burada" şeklinde konuştu.

(İSTANBUL/DHA)

Etiketler at ada ruam