Kıraç: Her konuda yerli ve milli olmalıyız

Anadolu rockçı Kıraç, yerli ve milli olmayı vurguladı: Amerikanvari rocka karşı çıkarım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rock müzik sanatçısı Kıraç, gündeme dair açıklamalar yaptı. Sanatçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli ve milli vurgusuna önem verdiğini belirtti.

Sabah'tan Tuba Kalçık'a konuşan Kıraç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli ve milli vurgusunun önemli olduğunu düşünüyorum. Her konuda yerli ve milli olunmalı. Zaten evrensellik de böyle yakalanır. Yaşadığımız coğrafyanın tüm değerlerini yaptığınız işte barındırmalısınız. Ama bunu yaparken dünyadan kopuk olunmamalı. Yaptığınız işi Türkiye ile dünyayı birleştiren bir köprü olarak görmelisiniz. Müzikte de böyle olmalı. Bu topraklarda yaşayıp da Anadolu rock değil de, Amerikanvari rock yapılıyorsa ben buna karşı çıkarım. Biz bu coğrafyada yaşıyoruz ve buranın değerlerini yansıtmalıyız müziğimizde. Ben evrenseli yakalayan, yerli ve milli müzik yapan bir müzisyen olduğumu düşünüyorum" dedi.

"Türk halkını iyi tanıyan biri olduğumu düşünüyorum. Müzik yaparken halkın isteklerini göz önünde bulunduruyorum tabii ki ama trendin de peşinde olmuyorum hiçbir zaman" vurgusunda bulunan Kıraç  sözlerini "Sadece halkın gözüne hoş görünmek için müzik yapılmaz" diyerek bitirdi.