İlk Kürtçe internet dizisi 'Zarên Me' yayında

Kürt gençler tarafından çekilen 'Zarên Me' (Çocuklarımız) adlı dizi internet üzerinden yayına başladı. Dizinin yönetmenliğini Ömer Kara yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da yaşayan bir grup Kürt gencin çektiği 'Zarên Me' (Çocuklarımız) adlı dizi film internet üzerinden ücretsiz yayınına başladı.

Çekimleri İstanbul’da başlayan film İstanbul’da yaşayan Kürt gençlerin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin birinci bölümünün yayınlanması nedeniyle İsmail Beşikçi Vakfı’nda bir panel düzenlendi.

MARDİN, DİYARBAKIR, ŞEMDİNLİ KARS'TAN GENÇLER VAR

Rûdaw’a konuşan filmin yönetmen ve oyuncusu Ömer Kara, filme ilişkin şunları söyledi: “Buralarda yalnız olan Kürt gençleri birbirlerini bulup akrabalık ve arkadaşlık ilişkileri geliştiriyor. Dayılarının yanına geliyorlar. Dayıları ekip sorumlusu ve onun başına bela oluyorlar. Bu gençler yavaş yavaş üniversite eğitimlerine devam ederek gelişim ve değişimlerini sağlıyorlar. Kürdistanın Mardin, Diyarbakır, Şemdinli ve Kars kentlerinden bir çok oyuncu bulunmaktadır. Her oyuncu kendi bulunduğu şehrin Kürtçe şivesi ile konuşmaktadır bir süre sonra birbirlerinin şivesine alışarak kendilerine bir yaşam ortamı yaratıyorlar. ”

Dizinin çekim, montaj, görüntü, oyunculuk ve organizasyonu Kürt gençler gerçekleştirdi.

'ÇEKİM YAPMAMIZA İZİN VERİLMEDİĞİ İÇİN SENARYOYU DEĞİŞTİRDİK'

Çekimler sırasında zorluk çektiklerini belirten oyuncu Jiyan Kara, şunları anlattı: “Çekimler esnasında devletin bütün prosüdürleri bize uygulaması bizi zor durumda bıraktı. Bir çok yerde çekim yapmamıza izin verilmediği için çoğu kez senaryoyu değiştirmek zorunda kaldık. İnternet üzerinde milyonlarca seyirciye ulaşma hedefindeyiz. Çalışmamızda en iyi aşmaya ulaşmak istiyoruz.”