Haluk Levent: Çağırsalar cumhurbaşkanlığına giderim

Cumhurbaşkanlığındaki davetlere bugüne kadar çağrılmadığını belirten şarkıcı Haluk Levent "Oradaki yemekleri gördükçe içim gidiyor zaten, niye ben çağrılmıyorum diye. 'Çağırsalar Haluk Levent gitmez' diyorlar ama hayır giderim. Kenara çekmeye çalışırım, 'siz Cumhurbaşkanısınız lütfen şunlara el atın' derim" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Haluk Levent, "Cumhurbaşkanlığı'ndaki davetlere sizi çağırdılar mı" sorusuna yanıt verdi. Davet gelmediğini belirten Levent, "Oradaki yemekleri gördükçe içim gidiyor zaten, niye ben çağrılmıyorum diye. 'Çağırsalar Haluk Levent gitmez' diyorlar ama hayır giderim" diye konuştu. Levent, davetlere katılan bazı isimlerin eleştirilere maruz kalmasına ilişkin ise, "İnsanların iktidarı sevme özgürlüğü var, bu kişilerin hepsine 'yalaka' demek doğru değil" yorumunda bulundu.

Levent'in açıklamalarından dikkat çeken bölümler şöyle:

MUHAFAZAKÂRLIK VE ATATÜRK: Muhafazakâr kesim 1930’lardan beri yüzde otuzları, altmışları buluyor. Muhafazakâr kesimin Atatürk düşmanı gibi gösterilmesi yanlış. Tanıdığım Ülkücü ve muhafazakâr arkadaşlarım var. Hiç de Atatürk'ü düşmanı gibi görmüyor, hep kutsalları olarak görüyorlar. Günlük olaylara ya siyasi politik olaylara Haluk Levent olarak girmem doğru değil. Atatürkçülük sembol edilmemeli, sözde olmamalı. Anıtkabir’e çocukları götürmekle ya da çiçek bırakmakla Atatürkçü olunmaz. Buna ben de dahilim. Ben iktidar ya da muhalefet partisi Atatürkçülüğü yapmıyorum. Kendi Atatürkçülüğümü savunuyorum. İdeolojiler dünyanın sorunlarına çözüm üretebilecek seviye değiller. Dünyada iklim, açlık sorunu varken hiçbir devletin buna çözüm getirdiğini düşünmüyorum.

MUSTAFA KEMAL'İ TERCİH EDİYORUM: Haluk Levent, Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsederken ise Atatürk yerine Mustafa Kemal demeyi tercih ettiğini Mustafa Kemal kullanımının daha mücadeleci geldiğini belirtti.

(HABER MERKEZİ)